Afdelingen -> Wedstrijdturnen Dames -> Selectieturnen Dames
Selectieturnen Dames
Mededelingen / nieuws
Regels turnselectie

Selectieturnen Dames

Publicatie: 23-08-2015

Selectieturnen
SVOD beschikt al jaren over een ruime dames turnselectie, waarin op diverse niveaus zelfs verschillende Nederlands Kampioenen uit zijn gekomen.
De turnsters komen op wedstrijden uit op Nationaal niveau en trainen in verschillende leeftijdsgroepen (instap t/m senior) bijna dagelijks in de turnhal van de Scheg.
Het doel is om de turnsters op een zo hoog mogelijk niveau te laten presteren, waarbij het plezier in de sport niet uit het oog wordt verloren. Het lidmaatschap van de turnselectie is wel gebonden aan regels.

Wedstrijdturnen (8 jaar en ouder)
Voor meisjes die graag meer willen turnen (2x per week) en het leukt lijkt om mee te doen aan wedstrijden is er de wedstrijdgroep. Vanaf 8 jaar worden er regionale wedstrijden georganiseerd  waarbij in alle leeftijdscategorieën meegedaan kan worden. Daarnaast organiseert de club zelf ook diverse toernooitjes.

*Voorbereidend selectieturnen
Al vanaf 7 jaar kunnen meisjes die graag in de selectie zouden willen turnen meedoen aan de voorbereidende selectietrainingen. In leeftijdsgroepjes wordt er voorbereid op het wedstrijdturnen waarbij de nadruk ligt op de basis!
Het gaat niet alleen om het talent van een meisje of wat ze al kan maar om de inzet en of je graag meerdere malen in de week wil trainen om je doel te bereiken.

In het schooljaar waarin meisjes 7 worden kunnen ze naast hun eigen gym- of turngroep al 1 of 2 keer extra trainen bij de voorbereidende selectiegroep (pre-pre-instap).

In het schooljaar waarin de meisjes 8 worden gaan ze 2 of 3 keer per week trainen in de pre-instapgroep en van daaruit wordt besloten of ze doorstromen naar de selectiegroep, wedstrijdgroep of recreatief turnen.Neem voor meer informatie contact op:

Per e-mail: turnen_dames@svod.nl
Telefonisch met hoofdtrainer Herbert Hoogers: 06 25016629.

 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2019 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden