Afdelingen -> Gymnastiek -> Gymnastiek
Gymnastiek
Turnen
Informatie

Gymnastiek

Publicatie: 25-08-2015
Gymnastiek is de oudste afdeling binnen SVOD. Bij alle drie fusie verenigingen was gymnastiek het eerste sportaanbod. SVOD kent verschillende vormen van gymnastiek, namelijk:
 
 
Dreumes en Peuter Gympret (vanaf 1.5 jaar tot 4 jaar) 
 
Hebt u een zoon of dochter  in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar? Is uw zoon of dochter gek op bewegen? Lijkt het u leuk samen met uw kind te bewegen en nieuwe uitdagingen aan te gaan?
 
Kom dan eens kijken bij Gym Pret voor dreumes en peuters! Hier kunt u, of oma, opa of de oppas, elke week onder begeleiding een uur lekker sportief bezig zijn met uw kind. Iedere week zijn er nieuwe uitdagende bewegingssituaties waarin uw kind kennis kan maken met de verschillende vormen van bewegen.
 
Bewegen is voor peuters erg belangrijk. Ze ontwikkelen hun motoriek en bewegen heeft ook grote invloed op de totale ontwikkeling van een peuter, lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk. Het is belangrijk om peuters veel te laten bewegen, spelen en ontdekken.
 
Bij SVOD kunt u in een veilige omgeving lekker bewegen met uw kind. Voor uw kind is het de juiste plek om te ontdekken, vriendjes en vriendinnetjes te maken, sociaal bezig te zijn en het allerbelangrijkste actief bezig zijn.
Klimmen, klauteren, springen, bouwen, rollen noem maar op, lekker dansen !!! het is elke week Feest!! En dit alles onder deskundige begeleiding.
 
Komt u gerust een keer kijken op de woensdagochtend van 09:15 tot 10:15 uur of van 10:15 tot 11:15 uur in Kei 13 in zaal 1. 
 
 
Kleuter Gymnastiek vanaf 3 jaar
 
Op een speelse manier maakt uw kind kennis met Gymnastiek. In deze lessen gaat de kleuter zelfstandig, zonder ouder, deelnemen aan de les. De kleuter wordt meer uitgedaagd. Dan moet u denken op de gymnastiektoestellen etc. Ook de motoriek staat centraal in de lessen. Muziek en spel zullen zeker niet ontbreken.
 
 
Meisjes en Jongens Gymnastiek
 
Gymnastiek is geschikt voor iedere jongen die plezier aan sporten beleeft. Op deze uren worden de basisvormen van het gymnastiek aangeleerd. De jongens zullen op de basistoestellen werken zoals: Ringen, Lange mat, Brug, Hoog en laag rekstok. Verder wordt er gewerkt aan Kracht, lenigheid en motoriek, coördinatie en balans. een spelletje zal zeker niet ontbreken in de gymnastiekles.
 
Meisjes hebben vaak plezier in de gymnastiek. In deze groepen worden veel gymnastiek oefeningen aangeleerd en geoefend. Daarnaast wordt er getraind op de vier basistoestellen voor de meisjes, namelijk brug ongelijk, lange mat, evenwichtsbalk en sprong. Verder wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid, motoriek, coördinatie en balans. Een spelletje zal ook zeker niet ontbreken in de les.
 
De meisjes en jongens gymnastieklessen worden aangeboden op verschillende manieren dit kan in een mix groep van meisjes en jongens, of alleen een groep van jongens. Of alleen een groep van meisjes. voor een overzicht van alle gymnastieklessen kunt u terecht in het lesrooster.
 
 
Volwassen Gymnastiek 
 
Beweging is voor volwassenen erg belangrijk Binnen SVOD kan dit op diverse manieren. Enkele voorbeelden zijn: Latin Fitness, Conditie op muziek, Aerobic, Meer bewegen voor Ouderen,  Fit-Fun Senioren, Gymnastiek en Trampolinespringen. Deze lessen worden op diverse locaties in Deventer gegeven. Kracht, lenigheid, coördinatie en balans staan centraal tijdens deze lessen, naast plezier en gezelligheid. Het geeft ons nieuwe energie!!
 
Kijk op het lesrooster welke groep u het beste past.
KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2019 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden