Afdelingen -> Gymnastiek -> Turnen
Gymnastiek
Turnen
Informatie

Turnen

Publicatie: 24-08-2015

Mega-Mindy turnen (3-5 jaar)
Al voor de allerjongste is er de mogelijkheid om te turnen in de grote turnhal van de Scheg.
Spelenderwijs worden jongens en meisjes in de leeftijd van 3 tot 5 jaar bekend gemaakt met de grondvormen van bewegen. Naast spelvormen is er aandacht voor klimmen en klauteren, springen, hangen en zwaaien en wordt er kennis gemaakt met de 'echte' turntoestellen.

Speeltuin-turnen (4-7 jaar)
Meisjes vanaf 4 jaar kunnen een uurtje komen "Speeltuin-turnen" in de turnhal van de Scheg.  In deze groep wordt de basis van het turnen gelegd en worden de meisjes langzaamaan voorbereid op wedstrijd- of selectieturnen. Er wordt veel gewerkt met oefensituaties en softe materialen, naast de grondvormen van bewegen is er op een speelse manier ook aandacht voor kracht, lenigheid en coördinatie.

In het schooljaar waarin de meisjes 7 worden kunnen ze een keer extra trainen bij de voorbereidende selectiegroep (pre-pre-instap).
In het schooljaar waarin de meisjes 8 worden kunnen ze doorstromen naar een van de turngroepen; voorbereidende selectiegroep (pre-instap), wedstrijdgroep of recreatief turnen.

Recreatief turnen (7 jaar en ouder)
Voor meisjes in alle leeftijden zijn er diverse turngroepen in de Scheg. De nadruk in deze groepen ligt op het toestelturnen. Naast het aanleren van basis-turnelementen is er ook aandacht voor kracht en lenigheid.
 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2019 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden