Afdelingen -> Wedstrijdturnen Dames
Selectieturnen Dames
Mededelingen / nieuws
Regels turnselectie

Selectieturnen Dames

Publicatie: 23-08-2015

Selectieturnen
SVOD beschikt al jaren over een ruime dames turnselectie, waarin op diverse niveaus zelfs verschillende Nederlands Kampioenen uit zijn gekomen.
De turnsters komen op wedstrijden uit op Nationaal niveau en trainen in verschillende leeftijdsgroepen (instap t/m senior) bijna dagelijks in de turnhal van de Scheg.
Het doel is om de turnsters op een zo hoog mogelijk niveau te laten presteren, waarbij het plezier in de sport niet uit het oog wordt verloren. Het lidmaatschap van de turnselectie is wel gebonden aan regels.


Wedstrijdturnen (8 jaar en ouder)
Voor meisjes die graag meer willen turnen (2x per week) en het leukt lijkt om mee te doen aan wedstrijden is er de wedstrijdgroep. Vanaf 8 jaar worden er regionale wedstrijden georganiseerd  waarbij in alle leeftijdscategorieën meegedaan kan worden. Daarnaast organiseert de club zelf ook diverse toernooitjes.


Springgroep
Wat is er leuker dan bewegingen maken in de lucht? Bij deze groep oefenen we om alle facetten van het springen onder de knie te krijgen en dat leer je op en met verschillende toestellen. De minitrampoline kan gewoon voor dikke mat staan, maar ook voor een kast of Pegasus. Startend met basissprongen ga je uitbreiden naar tipsalto's, overslagen en schroeven. Op de airtumbling ga je de Arabier uitbreiden met flikflakken en salto's.

In deze groep doe je ook mee aan wedstrijden. In een groep, dus als team. Of individueel, dus alleen.
Lijkt dit jou leuk? Kom dan gewoon eens meedoen.


*Voorbereidend selectieturnen
Al vanaf 7 jaar kunnen meisjes die graag in de selectie zouden willen turnen meedoen aan de voorbereidende selectietrainingen. In leeftijdsgroepjes wordt er voorbereid op het wedstrijdturnen waarbij de nadruk ligt op de basis!
Het gaat niet alleen om het talent van een meisje of wat ze al kan maar om de inzet en of je graag meerdere malen in de week wil trainen om je doel te bereiken.

In het schooljaar waarin meisjes 7 worden kunnen ze naast hun eigen gym- of turngroep al 1 of 2 keer extra trainen bij de voorbereidende selectiegroep (pre-pre-instap).

In het schooljaar waarin de meisjes 8 worden gaan ze 2 of 3 keer per week trainen in de pre-instapgroep en van daaruit wordt besloten of ze doorstromen naar de selectiegroep, wedstrijdgroep of recreatief turnen.


Neem voor meer informatie contact op:
Per e-mail: turnen_dames@svod.nl
Telefonisch met hoofdtrainer Herbert Hoogers: 06 25016629.

 

Mededelingen / nieuws

Publicatie: 22-08-2015

GOUD voor turnster Eugenie Steg
Progressie voor SVOD turnsters

Afgelopen zaterdag werd  de tweede plaatsingswedstrijd gehouden voor de turnsters in de 3e divisie. In wedstrijd 2 kwamen  Eugenie Steg en Eva Assink uitkomende in de jeugd 2 in actie. Ze begonnen op het toestel brug waar ze beide een foutloze oefening turnden waarbij de toon werd gezet voor deze wedstrijd. Het onderdeel balk ging hen beide goed af. Helaas moest Eva hier een val voor lief nemen. Op het onderdeel vloer lieten ze opnieuw een goede oefening zien wat voor beide resulteerde in een 3e plek op dit onderdeel. Ten slotte sprong ,waar  ze voor de laatste keer  deze wedstrijd lieten zien wat ze konden. Deze wedstrijd draaide uit op een fenomenaal eindresultaat met mooie 4e plek voor Eva en Eugenie mocht het podium betreden om een 1e prijs in ontvangst te nemen. 

In wedstrijd 4 kwamen de pupillen 2 en senioren aan bod. Bij de pupillen 2 ondervond  Bëli Miedendorp de Bie wat hinder van een extra verende plank bij balk, maar turnde verder een stabiele wedstrijd met maar liefst de 6e score op het onderdeel brug in het totaal deelnemersveld van 37 turnsters. Roos Matser turnde vandaag nieuwe elementen op zowel brug als op vloer en oogstte bewondering op balk  door haar lenigheid . Sterre Dudok van Heel  turnde goed op brug maar steeg boven zichzelf uit op het onderdeel vloer. Met name door haar ruime spagaatsprongen en hoge salto  werd ze terecht beloond met de 3e score op vloer. Helaas koste een val bij de opsprong van balk haar een hogere klassering. Esma Özkara turnde niet onverdienstelijk, maar zal nog meer de puntjes op de I moeten zetten om bovenin het klassement mee te doen.              

Seniore Lotte Assink turnde een aantal nieuwe elementen deze wedstrijd wat een mooie cijfer op vloer opleverde. Helaas viel ze een keer van balk, maar turnde verder een goede wedstrijd en eindigde op een mooie 12e plek.

Met het SVOD kerstballentoernooi n de eigen turnhal en het kersttoernooi in Nijmegen sluiten de turnsters dit jaar af om medio januari de laatste plaatsingswedstrijd te turnen. Dan zal ook bekend worden gemaakt welke turnsters zich plaatsen voor de districtsfinale


Bronzen medaille voor SVOD Turnster Eugenie Steg

Afgelopen zaterdag 18 november was de eerste plaatsingswedstrijd van de 3e divisie in Hengelo. Ook SVOD was daar met een aantal turnsters vertegenwoordigd.
 In de tweede wedstrijd begonnen Eugenie Steg en Eva Assink uitkomende in jeugd 2. Ze begonnen op het toestel sprong en lieten zien wat ze in hun mars hadden. Het volgende toestel, brug, werd goed uitgevoerd wat resulteerde in een 2e plek op brug voor Eugenie. Na het toestel brug gingen ze naar balk. Het beste toestel voor Eva. Dit was te zien in het resultaat waarop ze een 1e plek behaalde. Eugenie moest hier een val voor lief nemen. Op het onderdeel  vloer wat als laatste in de wedstrijd werd geturnd, moest Eva helaas een val incasseren, maar ging het voor beide verder naar behoren.  Dit resulteerde in een mooie 9e plek voor Eva in het eindklassement en Eugenie werd zeer verrast beloont met een 3e plaats en een bronzen medaille.
In wedstrijd 4 was er weer Deventer inbreng. Lotte Assink turnde bij de senioren een goede wedstrijd, Vooral op de evenwichtsbalk was ze goed op dreef. Met een mooie 2e score op dit toestelbalk eindigde ze uiteindelijk op een 13e plaats in het algemeen klassement.
In de andere baan kwamen de pupillen 2 in actie. Bij deze dames werden een aantal nieuwe elementen opgenomen in het programma. Béli Miedendorp de Bie turnde een super stabiele wedstrijd met uitschieters op sprong en balk. Op vloer valt nog wat verbeteren, maar turnde Béli wel voor de eerste keer 2 flikflakken achterelkaar. Al met al goed voor een 11e plaats in het eindklassement. Ook Esma Özkara turnde een stabiele wedstrijd met voor de eerste keer een combinatie van 2 flikflakken op vloer, Alleen in de afwerking en netheid kan ze nog verbeteren. Sterre Dudok van Heel maakte van brug een huizehoge salto, maar kon helaas de landing daarna niet houden wat resulteerde in een val. Op vloer turnde Sterre , ondanks dat ze gehinderd werd door een pijnlijke voet, een mooie flikflak salto en werd hiermee terecht beloond met de 9e score. Roos Matser haalde de kiep beweging tot 2 maal bij het inturnen, maar toen het er op aan kwam, mislukte het helaas. Op balk turnde Roos echter een zeer ruime oefening wat haar de 4e score op dit toestel opleverde. 
De kop is er af en de turnsters weten waar de komende tijd nog hard aan gewerkt zal moeten. In december zal de 2e plaatsingswedstrijd plaatsvinden. 


Eremetaal voor svod tijdens nederlands kampioenschap ahoy

Afgelopen weekend werd in Ahoy Rotterdam het Gymnastics Fantastics gehouden. Voor dit Nederlands Kampioenschap hadden 2 turnsters van SVOD zich weten te plaatsen. Zaterdagochtend in alle vroegte turnde Jade Brummelman haar eerste Nederlands Kampioenschap in de categorie pupil 1. Hoewel ze zich nog niet kon mengen tussen het medaille geweld, turnde ze een uitstekende wedstrijd en gaf haar visite kaartje af.

Lina Lenselink turnde zaterdag haar meerkamp wedstrijd. Alleen een... klein foutje op brug was een smetje op de prestatie maar verder een uitstekende generale repetitie voor de toestelfinales voor de dag erna. Tijdens de toestelfinales mocht Lina 2 x aantreden. Bij de balk wist ze haar zenuwen in bedwang te houden en mocht ze een bronzen medaille in ontvangst nemen. Op vloer leek het alsof Lina haar oefening zweefde; zo gracieus. Terecht werd deze oefening beloont met het zilver.
Oud clubgenootje Sara van Disseldorp, nu turnend bij Topturnen Oost Nederland ( TON ) deed er zelfs nog een schepje bovenop. Met een bronzen medaille in de meerkamp en de titel Nederlands Kampioen op zowel balk als vloer vergrootte ze haar kans om namens Nederland uitgezonden te worden naar het European Olympic Youth Festival dat eind juli in het Hongaarse Gyor gehouden zal worden.
Na dit succesvolle en emotionele weekend worden nu alle ogen gericht op het internationale SVOD Open dat op 1 en 2 juli op het programma staat. Daar zullen ruim 300 turnsters uit 12 verschillende landen hun opwachting maken.

Pupillen 1 turnen zich naar halve finale NK op hoogste niveau
Zaterdag 18maart werd er in Reuver de tweede en laatste voorwedstrijd geturnt voor de pupillen N1. Voor SVOD trainen Jade Brummelman, Nora Verheij en Feline Frederiks 5 keer in de week om te proberen aansluiting te vinden in het hoogste niveau van Nederland.

Jade had zich met een 11e plaats tijdens de eerste voorwedstrijd al zo goed als zeker geplaatst voor de halve finale van het NK. Ze kon voor deze wedstrijd nieuwe elementen toevoegen aan haar oefeningen zodat ze alle basispunten en zelfs een aantal bonuspunten voor dit niveau beheerst. Jade startte de wedstrijd met een hele mooie rekoefening en de jury wist dit ook te waarderen. Op balk turnde ze voor het eerst de flikflak maar verloor haar concentratie aan het einde van de oefening waardoor ze de balk als nog 2 keer moest verlaten. Op vloer turnde Jade 2 nieuwe series met acrobatiek maar maakte aan het einde van haar oefening 2 dure foutjes. Jade herpakte goed met een mooie overslag op sprong maar tijdens de tweede sprong maakt ze te weinig hoogte waardoor deze sprong mislukte.
Eindresultaat toch nog een 11e plaats en nu werken aan de stabiliteit van de oefeningen voor de volgende ronde.


Voor Feline een spannende wedstrijd, er gaan 20meisjes door en met een 20e plek uit de vorige wedstrijd was er nog niets zeker. Tijdens de warming up had Feline grote problemen bij haar rekoefening maar tijdens de wedstrijd kon ze  al haar reuzen rondkomen. Op balk ging het andersom en moest ze in haar oefening de balk een keer verlaten. Helaas worden er nog teveel elementen gemist waardoor de cijfers nog laag zijn. Op vloer kon Feline wel een rustige basisoefening laten zien maar mag het allemaal nog wat netter. Na 2 degelijke sprongen en totaal op een 18e plaats vandaag was het net genoeg om als laatste door te mogen naar de halve finales in mei.

Voor Nora startte de wedstrijd goed met een gelukte rekoefening waarin ze 2 nieuwe elementen kon toevoegen. Ten opzichte van de vorige wedstrijd viel er voor Nora niet zoveel te verliezen maar ze wilde zich juist extra bewijzen zeker op balk, en dat deed ze! De warming up gaf al vertrouwen, maar na een eerste val was Nora helemaal wakker en kon ze nog harder werken om op de balk te blijven staan. Door het missen van 2elementen, waarvan 1 al beheerst word in de training, kom het cijfer nog net niet op een voldoende. Op vloer was er een rommelig begin en dit was helaas terug te zien in de oefening, daarbij 1duur foutje en kans op plaatsing voor de volgende ronde werd haast onmogelijk. Nora knalde nog op sprong maar met een 19e plek eindigde ze precies onder de streep. *door het uitvallen van een turnster mag ook Nora de halve finale meeturnen om zich te proberen te plaatsen voor het NK in Ahoy.

 

Druk sinterklaasweekend voor 2e Divisie turnsters SVOD

In het toch al spannende sinterklaasweekend moesten de 2e Divisie turnsters van SVOD Deventer eerst nog afreizen naar Hardenberg om daar hun eerste districtswedstrijd te turnen alvorens zij pakjesavond konden vieren.

De organisatie was in handen van TC Hardenberg. Zij hadden niet alleen medailles en bloemen voor de winnaars, maar voor alle deelneemsters was er een leuke attentie van de plaatselijke drogist

Bij de verplichte oefenstof was het vroeg dag maar begonnen de 7 pupillen-1 gedreven aan hun warming-up, de spanning was wel merkbaar al is de lichaamsspanning vasthouden voor de jonge turnsters soms nog een moeilijke opdracht. Op vloer werd gestart met de nieuwe vrije oefening, wat hier en daar nog wat twijfels opleverde. Malou Arts beet het spits af en liet zien wat ze kon, net als op de overige toestellen turnde ze zonder grote fouten maar met ruimte voor verbetering in afwerking en moeilijkheid eindigde ze op een 17e plaats. Maura Schrijver turnde vandaag een tikkeltje beter en eindigde net een plekje hoger. Door strak te werken scoorde ze, ondanks een minimale moeilijkheid, een 6e score op balk. Vlak achter dit tweetal eindige Romy van der Veen haar wedstrijd. Romy turnt sinds dit seizoen bij ons en doet dit niet onverdienstelijk, helaas had ze vandaag niet haar dag op balk en met nog 1 gemist element op brug is er nog veel ruimte in haar programma.
Het niveau ligt in de N2 hoog dus met een basisprogramma kunnen er geen extra fouten geincasseerd worden, de andere dames moesten genoegen nemen met een plekje in de achterhoede. Sterre Dudok van Heel turnde ondanks een mindere voorbereiding op vloer toch haar oefening goed uit en weer met de fliklflak.  Op balk kon ze niet laten zien wat ze in de training kan en moest ze het toestel meerdere malen verlaten. Roos Matser moest de balk ook verlaten maar deed dit wel op een hele spannende manier, Roos maakte haar oefening knap af maar de schrik was groot.  Wel verrasste ze op brug door de kip te halen en wist hiermee onverwachts 2,3 punten minder aftrek te scoren. Ook Esma Ozkara deed mee aan het kipfeestje tijdens haar brugoefening, verder turnde ze algeheel beter dan we in de training van haar gewend zijn. Helaas zit er in de moeilijkheid van deze dames nog teveel tekorten om echt mee te kunnen doen aan de competitie. Hetzelfde geld nog voor Beli Miedendorp de Bie maar de gedreven turnster die pas sinds de zomervakantie meetraint voor dit niveau behaalde naast een een mooie kip al haar persoonlijke doelen waarmee ze laat zien op de goede weg te zijn! Helaas werd de spanning voor haar eerste echte wedstrijd op balk haar wat teveel en liep haar oefening niet zoals ze in de training al wel laat zien.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de instappers en de pupillen 2. De pupillen 2, Eline Muller en Sara Teuwsen, startte hun wedstrijd op vloer. Eline turnde een nette oefening, maar mist nog wat aan moeilijkheid in de acrobatiische series. Sara opende wel met een mooie flikflak salto, maar ging de mist in met stutrol, waardoor haar cijfer wat tegenviel. Op brug toonde Sara een mooie salto af, maar moet nog werken aan de afwerking. Eline daarentegen  turnde super netjes aan brug, maar durft nog geen salto wat haar 2 punten aftrek kostte. Ook op de andere toestellen  wat onzekerheden waardoor beide turnsters genoegen moesten nemen met een plaats in de achterhoede  in het sterke deelnemersveld

De instappers startten op brug.  Ise Jutte die afgelopen woensdag de training ziek moest verlaten, mocht het spits afbijten. Helaas lukt de ¾ reus niet. Ook op de andere toestellen valt er nog het een en ander te verbeteren, maar gezien de achterstand door blessureleed, mag Ise trots zijn op haar prestatie . Annemarie Veltman turnde haar balk en vloer oefeningen wat gehaast, alsof ze de trein moest halen, waardoor de afwerking in het gedrang kwam. Bij sprong kwam de snelheid wel goed van pas en liet ze een uitstekende overslag zien. De salto situatie leverde in eerste instantie problemen op, maar na een protest, dat gehonoreerd werd door de jury, mochten de turnsters overnieuw springen. Toen liet Annemarie een mooie streksalto zien en werd beloond met de 2e score.In totaal goed voor de 16e plek. Mila Lenselink turnde een goede wedstrijd. Brug mag nog iets ruimer, maar verder maakte ze geen grote fouten  Op vloer turnde ze voor het eerst 2 flikflakken achterelkaar. In de herkansing op sprong liet Mila ook een streksalto zien en eindigde hiermee op een mooie 13e plek.

Eugenie Steg en Eva Assink kwamen in wedstrijd 3 op de wedstrijdvloer. Op balk was Eugenie even de kluts kwijt wat resulteerde in wiebels, maar turnde daarna een mooie verbinding van tiktak op de slecht 10 cm smalle balk Eva had ook nog wat moeite om haar evenwicht te bewaren op het eerste toestel. Op vloer komen beiden te kort in de verbinding stutrollen met ½ draai en handstandheffen wat een hele punt in mindering is. Op brug werd wel weer ruim geturnd maar over het algemeen  moet hun programma nog wat verzwaard worden willen ze aansluiting houden met de top 10.  Dus nog hard aan het werk voor de volgende wedstrijd.

In de laatste wedstrijd vielen er helaas 3 turnsters van SVOD uit, hopelijk kunnen ze de volgende wedstrijd turnen om kans te maken voor plaatsing naar de landelijke wedstrijden. Stephanie Kakkenberg, Tessa Kamperman, Kyra Kouthoofd en Lotte Assink kwamen wel in actie. Stephanie turnde op brug en vloer een goede oefening maar liet helaas op sprong en balk wat steken vallen. Een goede salto op balk zorgde toch nog voor een 8ste plek. Tessa Kamperman begon de wedstrijd niet zo goed met een val op vloer maar herpakte zich goed met de andere toestellen. Kyra turnde een nette, stabiele wedstrijd zonder grote fouten en was tevreden. Lotte Assink probeerde wat nieuwe dingen uit maar moest wel een paar vallen incasseren.

Voor alle turnsters geld dat er nog mogelijkheden zijn om zich te verbeteren en dat de strijd voor plaatsing naar de landelijke voorrondes niet gemakkelijk zal zijn. Hard trainen voor de volgende wedstrijd !

 

NK Zilver voor Lina Lenselink in Ahoy

Afgelopen weekend stond in het teken van het groot NK. Alle gymsporten waren daar vertegenwoordigd om hun Nederlands Kampioenschap te houden. Ook Lina Lenselink uit Eefde reisde naar Rotterdam voor de toestelfinales turnen.  Via voorrondes had zij zich weten te kwalificeren voor de finale op het onderdeel vloer en was ze reserve voor de evenwichtsbalk. Vrijdags was ze al in alle vroegte voor de podiumtraining naar Rotterdam gegaan waar ook alle topsporters aanwezig waren en ze haar ogen uit keek op het grote podium. Zondag was ze zelf aan de beurt. Ondanks de zenuwen zette ze een uitstekende oefening neer met grote uitstraling. Terecht  werd ze hier beloond met de 2e score en een zilveren medaille.

Met de naderende vakantie in het vooruitzicht, zal Lina nog een keer in actie komen tijdens het internationale SVOD Open dat aanstaand weekend in Deventer gehouden zal worden. Ook de kersverse meerkamp  kampioen bij de jeugd Astrid de Zeeuw en Nederlands Kampioen Balk Maud Lammertink , alsmede topturnsters uit 10 verschillende landen zullen hier aan meedoen. Een mooi turnspektakel nog in het verschiet 
 
 

 

Lina Lenselink 9e van Nederland

Afgelopen zondag reisde SVOD turnster Lina Lenselink in alle vroegte naar Waalwijk waar het NK turnen voor pupillen op het hoogste niveau van Nederland (N1) werd georganiseerd. Om half 9 moesten de turnsters al present op de wedstrijd vloer zijn, waar  Lina met haar leeftijdsgenootje Esmee Beekhuis van TON Almelo aan de algemene warming up begonnen. Vooraf had Lina zich ten doel gesteld om met veel plezier deze wedstrijd te turnen en persoonlijke doelen te behalen met als reëel streven een plaats in de top 15.

Na de opmars en het openingswoord startte Lina de wedstrijd op het onderdeel balk. Het is altijd lastig op dit toestel te beginnen helemaal zo vroeg in de ochtend. Dat bleek ook wel bij het inturnen waar de arabier maar niet wilde lukken. Helaas kon Lina ook tijdens de wedstrijdoefening haar evenwicht niet bewaren en moest ze het toestel voortijdig verlaten.  Maar op de rest van de oefening was weinig aan te merken volgens de jury, dus de schade bleef beperkt met 12.10 punten  Op de vloer toonde Lina een superstrakke oefening op muziek , die terecht  13.00 punt opleverde. Op sprong liet Lina zien waarom ze afgelopen jaar Nederlands Kampioen op dat onderdeel is geworden. Maar liefst 13.633 punt voor een ruime overslag en yourchenko sprong. Op het laatste toestel brug werd een nieuw onderdeel door Lina gedaan. Met het inturnen kostte dit nog de nodige moeite, maar tijdens de oefening liep alles  gesmeerd en was 11.833 punt dik verdient. Met een puntentotaal van 50.566  kwam Lina op een uitstekende 9e plaats en wist ze haar doelstelling meer dan waar te maken.

Over enkele weken mag Lina in Ahoy Rotterdam nogmaals aan de start verschijnen tijdens het Groot NK op het onderdeel vloer en heeft ze zich als reserve turnster geplaatst voor de toestelfinale balk.

 

 

Pittige strijd tijdens halve finales Bergschenhoek

In het weekend van 16 en 17 april vond de tweede ronde halve finales plaats in Bergschenhoek. Alle turnsters waren via kruisplaating vanuit de kwartfinales verdeeld over 3 wedstrijdweekenden wat inhoudt dat er diverse malen door verschillende trainers en ouders door het land gereden moet worden.

Zaterdag turnde de jarige Eva Assink in de categorie pupil 2 - N2. Voor Eva ongeacht de uitslag dus in ieder geval feest en eigenlijk al een cadeautje om deze halve finale mee te mogen turnen.Eva startte stabiel op haar eerste toestellen maar wist niet helemaal te overtuigen en mist ook nog wat puntjes in de moeilijkheidsgraad. Bij het laatste toestel balk ging het mis en moest Eva 2x de balk verlaten met haar zo gevreesde boogjes en moest er genoegen genomen worden met de 22e plaats.

Tessa Kamperman had een mooie voorbereidingswedstrijd geturnt in Engeland waar ze flink wast eremetaal in de wacht wist te slepen, maar voor de Juniore uit de 2e divisie moest het nu echt gebeuren. Een prima sprong zorgde voor een rustige start, de brug oefening was wat minder ruim waardoor de jury streng oordeelde. Op balk en vloer kan Tessa heel erg mooi turnen maar is hier zelf niet altijd van overtuigd. Zeker op balk is dit geen goede combinatie met de zenuwen en moest Tessa mede door een val toch teveel punten inleveren. Helaas liep Tessa's overslag streksalto op vloer ook niet wens en werd het landelijke avontuur met een 22e plaats afgesloten.

Zondags mocht instapper Feline Frederiks haar oefeningen laten zien bij de N2. Feline had zich als reserve geplaatst tijdens de kwartfinales dus Feline kon vrij turnen en iedere gestegen plaats zou mooi meegenomen zijn. Ze startte voorzichting met haar rekoefening maar was vooral zenuwachtig voor balk. Waar bij het inturnen mooie en ruime elementen te zien waren turnde Feline tijdens haar oefening klein en voorzichtig en met daarbij een val liet ze niet zien wat ze kan. Gelukkig turnde ze vloer bijna zoals ze kan alleen vergat ze te presenteren aan de jury wat al voor start van de oefening de nodige aftrek oplevert. De wedstrijd mocht afgesloten worden met 2 sprongen en hier lag alles open omdat er ook nog plaatsing voor toestelfinales behaald konden worden, helaas kon Feline ook hier niet onder druk laten zien wat met inturnen zo super ging. Teleurgesteld over haar optreden keerde ze huiswaarts met een leuke rugzak van de organiserende vereniging.Zoë Zeevalkink turnt eerste halve finale

Op zaterdag 9 april mocht Zoë Zeevalkink als eerste turnster van SVOD het spits afbijten tijdens de halve finale in Dalen. Zoë kende door ziekte geen optimale voorbereiding maar verscheen vol enthousiastme met een pak zakdoeken aan de start.

In de categorie Instap N2 werd al vroeg geturnt. Op het onderdeel brug zette Zoë een redelijk oefening neer maar al snel bleek dat de concurrentie niet mis was. Zenuwachtig bereidde ze zich voor op haar balkoefening maar dit ging al meteen bij de opsprong mis. Zoë wilde laten zien hoe sterk ze is maar viel daardoor voorover en stond meteen weer naast de balk. De rest van de oefening werkte ze hard om niet nog eens te vallen maar het geheel was erg wiebelig.
Toch vol goede moed naar het volgende toestel, Zoë turnde deze wedstrijd 3 nieuwe bonuselementen en zag haar uitgangswaarde bijna een punt stijgen. Helaas was het turnen niet zo strak als ze kan en vond de jury de nodige aftrekken. Ondertussen leek het er al wel op dat een ticket voor het NK heel erg lastig zou worden maar omdat er ook plaatsen voor de toestelfinales te verdienen waren lagen er nog kansen op het onderdeel sprong. Tijdens het inspringen liet Zoë zien wat ze in huis had, helaas ging het na een keurige overslag mis bij de tweede aanloop en moest er tijdens de sprong aangepast worden om niet te vallen. Ook de jury zag dit natuurlijk en kon er niet meer zoveel van maken.
Met een 21e plaats kan Zoë trots zijn op het feit dat ze de halve finale heeft gehaald, helaas kon ze hier niet laten zien wat ze kan en zat finaleplaats er dus niet in.

Helaas moest seniore Kyra Kouthoofd zich afmelden voor haar halve finale ivm een blessure.
Wel goed nieuws was er afgelopen week voor Instapper Feline, door een uitvaller mag zij toch ook turnen op de halve finale in Bergschenhoek.

 

Rondje Nederland of met andere woorden; kwartfinales turnen

Waarom de indeling zo gemaakt wordt dat er zowel op zaterdag als op zondag instap-turnsters van SVOD moeten turnen in Harlingen blijft wazig, maar feit blijft dat er 2 dagen naar Harlingen gereden moet worden om turnsters te begeleiden en er een week daarna wordt Volendam aangedaan.

Zaterdag in wedstrijd 2 (gelukkig niet om half 9 in de ochtend) komen Malou Arts en Felyne Frederiks in actie. Ze begonnen op sprong waar Malou voor het eerst een streksalto mocht laten zien. Aangezien Felyne wat problemen had met de aanloop werd besloten om voor haar te kiezen voor een veiligere hurksalto. Op het onderdeel brug deden beide dames niet voor elkaar onder. Door de zenuwen was Malou haar balk oefening een beetje kwijt en liet ze tot 2 maal toe een radslag zien. Gelukkig herpakte ze zich gedurende de oefening wel weer. Felyne turnde een wat ingehouden oefening hetgeen de score meestal niet ten goede komt. Op vloer werd er redelijk goed gescoord en zo konden de dames hun meerkamp tevreden afsluiten. Felyne eindigde op een verdienstelijke 9e plaats terwijl Malou op plek 12 eindigden. Helaas was dit net niet voldoende voor een plaats in de halve finale.

Na een ronde rust was het de beurt aan de junioren. Zij startten op brug. Als gevolg van trainingsachterstand door ziekte en vakantie, kwamen de oefeningen bij Iris Coppiens, Tessa kamperman en Roos Temmink niet echt goed uit de verf. Helaas moesten Roos en Iris de evenwichtsbalk voortijdig verlaten maar turnde Tessa een stabiele oefening. Op vloer turnde Roos en Tessa naar behoren. De oefening van Iris verliep helaas niet volgens plan. Hoewel op sprong goede scores werden behaald, was dit onvoldoende voor Iris en Roos om zich te plaatsen. Met een 12e plaats wist Tessa wel een plek te bemachtigen voor de halve finale.

De volgende dag was het de beurt het andere duo instapturnsters Zoë Zeevalkink en Nora Verheij, terwijl pupil2 Eva Assink in de andere baan haar programma afdraaide. Zoë en Nora startten op sprong maar vonden het moeilijk zich aan te passen aan het andere springmateriaal dus hadden geen flitsende start. Nora turnde echter onverstoorbaar verder en maakte op geen van de toestellen grote fouten maar mist hier en daar puntjes in de afwerking. Daarbij moet gezegd worden dat Nora door ziekte slechts de helft van haar trainingsuren mag maken dus als super om deze kwartfinale mee te mogen turnen. Zoë was erg gefocust op doorstroming en dit was terug te zien in zenuwachtig turnen op brug en balk. Op brug moest een val worden geïncasseerd maar op balk werd gevochten erop te blijven. De opdracht voor Zoë was om nu alleen nog maar met haar vloeroefening bezig te zijn en de sterren van de hemel te turnen en dat deed ze! Met een 4e score op vloer en een mooie 6e plaatst zij zich voor volgende rond.

Eva startte op het onderdeel balk waar ze een prima oefening turnde. In de training heeft ze moeite met boogjes, maar daar was nu weinig van te merken.  Op het onderdeel vloer turnde Eva een nette oefening maar turnt een minder moeilijk programma ten opzichte van de andere turnsters. Op sprong deed ze weinig onder voor de rest en was het laatste toestel beslissend. Ook hier een minder zwaar programma maar de uitvoering was strak en netjes, waardoor ze in de race bleef en het afwachten was wat de concurrentie zou laten zien. Met een uiteindelijke 9e plaats wist Eva zich te plaatsen voor de halve finale.

Om doorstroming “eerlijker” te laten verlopen werden ook de senioren in tweeën gesplitst, maar zij mochten gelukkig na elkaar aantreden. Lotte Assink en Silke Clignet kwamen als eerst in actie. Lotte had een goede sprong en vloer maar liet helaas op balk en brug flink wat punten liggen. Silke turnde een redelijk stabiele wedstrijd maar moest tijdens de balk oefening de balk verlaten. Beide turnde te weinig punten voor een plaats in de halve finale.

De andere senioren; Stephanie Kakkenberg, Kyra Kouthoofd en Hannah Logchies, begonnen goed op sprong. Brug ging helaas vooral voor Stephanie niet zoals gehoopt en Hannah viel een keer van balk. Op vloer moesten er dus hoge punten geturnd worden wilden zij nog een plaats veroveren. Er werd netjes geturnd op vloer maar helaas voor Hannah en Stephanie was het net niet genoeg. Kyra wist door een stabiele wedstrijd wel een plaats te bemachtigen voor de halve finale.                              

Een week later was het de beurt aan Lina Lenselink in de categorie pupil 2 N1. Zij mocht afreizen  naar Volendam om daar een plaats voor de halve finale te behalen. Nadat de stroom enkele malen was uitgevallen en de zaal  in duisternis gehuld was kon Lina beginnen op het eerste onderdeel sprong. Dat verliep prima  en werd ze beloond met een hoge score. Op brug boekte Lina progressie ten opzichte van vorige wedstrijden maar was de jury ook wel heel mild en kreeg ze zomaar 2 punten cadeau. Op het onderdeel balk speelde de zenuwen Lina wel parten, maar liet ze wel een aantal vernieuwingen zien in haar programma. Bij vloer straalde het plezier er van af en dat werd opgemerkt door de jury, maar ook door een fotograaf, die gedurende de 1 minuut 30 zijn camera constant in werking had. Hoewel er nog genoeg ruimte is voor verbetering wist Lina  met een uitstekende 9e plek een plaatsje af te dwingen voor de halve finales.

Een handvol turnsters mag dus doorstromen naar de volgende ronde op weg naar het NK, hopen dat de indeling ons deze keer beter gezind is. Er is nog ruimte voor verbetering en een volgende test voor nieuwe elementen of stabielere oefeningen is het SVOD Paaseierentoernooi in Deventer. Ook de niet geplaatste turnsters kunnen hieraan deelnemen en moeten hun trainingsuren nu goed gaan gebruiken om te werken aan afwerking en het oppakken van nieuwe elementen.

 Turnster Lina Lenselink op goede weg richting NK

Afgelopen vrijdag werd  de sportverkiezing gehouden voor de gemeente Lochem. Turnster Lina Lenselink (SVOD) was daar ook bij aanwezig, aangezien zij genomineerd was voor sporttalent van het jaar 2015 mede vanwege de gouden medaille op het Nederlands Kampioenschap sprong. Helaas moest Lina de eer laten aan Kickboxer Jaber Maskoul, die afgelopen jaar wereldkampioen werd in zijn leeftijdklasse. Maar ze heeft in ieder geval de turnsport weer in de kijker gezet.

Na een avond vol plezier en spanning was het de volgende ochtend extra vroeg. Om half 9 moest Lina al weer klaar staan voor de 1/8 finale in Amsterdam. Het eerste toestel was balk en na lang wachten mocht  Lina, inmiddels aardig zenuwachtig geworden, eindelijk beginnen.  Helaas moest ze het toestel 2 maal voortijdig verlaten.  Maar haar nieuwe verbinding  werd wel geteld en ook haar afsprongcombinatie was nieuw. Ook op vloer nieuwe elementen. Bij sprong liet ze zien waarom ze afgelopen jaar Nederlands Kampioen is geworden. De juryleden waren onder de indruk en konden slechts 0,30 punt aan aftrek vinden  voor de Yurchenko sprong, wat de hoogste score was in het totale deelnemersveld. Het laatste onderdeel was brug. Hier beheerst Lina één element nog niet dus dat levert aftrek op. Maar zeer tevreden over haar wedstrijd kan ze nu haar programma verzwaren om zich hiermee via de kwart en halve finales te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.


2e en beslissende districtswedstrijd voor selectieturnsters SVOD

Op zaterdag 23 en zondag 24 Januari werd in Hengelo de 2e en tevens finalewedstrijd voor de hoogste divisies van district oost gehouden. Voor de jongste turnsters in de categorie N2 een beslissende wedstrijd want daar stromen slechts de besten door naar de ¼ finales die leiden naar het NK.  Voor de turnsters in N1 en de 2e divisie betekende dit een laatste kans om het totaal van 36 punten bij elkaar te turnen zodat ze zich automatisch plaatsten voor de landelijke voorrondes.

Zaterdag startte de dag met de pupillen 2 N2 Eva Assink en Eugenie Steg. Eva maakte geen grote fouten en werd beloond met een plaats in de landelijke voorwedstrijden. Eugenie kwam door moeilijkheden met salto van brug hier niet meer voor in aanmerking maar turnde een super mooie ringhouding op de balk, die door jury en publiek  gewaardeerd werd. In een ander groepje  turnden de pupillen 2 N1, waaronder Lina Lenselink. Lina maakte dure fouten op vloer en kwam op sprong niet helemaal goed uit wat haar een ongeldige sprong opleverde. Ondanks dat  toch ruim voldoende om op 13 februari  in Amsterdam de 1/8 finale voor N1 te turnen.

In wedstrijd 2 turnden de pupillen 1. Eline Muller turnde onverstoorbaar een goede wedstrijd, maar helaas net niet genoeg voor doorstroming. Sophie Krommenhoek verkleinde  haar kansen door onnodige fouten op vloer en zag haar plaatsering in rook opgaan toen ze haar voet naast de balk zette. Sara Teuwsen vergat een onderdeel op vloer wat haar veel punten kosten, maar boekte  een enorme verbetering t.o.v. vorige wedstrijd. Karlijn Alfrink had niet helemaal haar dag en wist niet echt te imponeren. Voor de pupillen is het nu zaak om hard aan het werk te gaan met nieuwe elementen en het stabiliseren en verbeteren van de basis.

Hannah Logchies turnde vandaag als enige seniore van SVOD. Hannah moest nog turnen om haar 36 punten te behalen. Ze turnde een goeie vloeroefening en sprong, brug en balk gingen wat minder maar het was goed genoeg om door te stromen naar de ¼ finale.


Op zondag startte de dag weer vroeg met een grote groep jonge turnsters; Malou Arts, Feline Frederiks, Roos Matser, Esma Ozkara, Maura Schrijver, Nora Verheij en Zoë Zeevalkink turnden hun wedstrijd in de categorie instap N2. Sterre Dudok van Heel was afgelopen donderdag helaas geblesseerd geraakt aan haar arm en kon niet aan de start verschijnen.

Maura liet zien in netheid goed vooruit te zijn gegaan en turnde op brug haar beste oefening, Esma was zelf zeer tevreden over haar balkoefening en behaalde hier ook de 8e score. Roos liet met inturnen op balk ook zien stabiel te zijn maar viel toch tijdens haar oefening, toch werd haar oefening nog gewardeerd met ruim 12 punten. Helaas was het niveau te hoog voor deze 3 turnsters om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden en kunnen zij verder gaan werken aan de basis voor moeilijkere elementen.
Wie zich wel plaatste was Nora, zij turnde een stabiele wedstrijd  en werd 6e in de meerkamp met als uitschieter een 3e score voor brug. Zoë behaalde exact dezelfde score op brug en ook een 2e score op sprong met een strakke streksalto. Teleurgesteld over haar balkoefening plaatste ze zich toch gemakkelijk voor de landelijke voorrondes. Evenals Feline die op balk de eerste plaats behaalde terwijl wij denken dat het zelfs nog beter kan. Malou maakte haar plaatsing nog even spannend maar met een 2e score op balk stelde ook zij haar plekje voor de ¼ finale veilig.

Voor jeugdturnster Sanne van Ekeris waren het spannende uurtjes. Sanne, herstellende van een vervelende polsblessure, had als opdracht om zonder te veel risicovolle onderdelen, dus eenvoudig, maar zuiver te turnen. Dan zou ze de felbegeerde 36  punten binnen kunnen halen.  Een zucht van opluchting toen deze missie geslaagd was. Nu hard aan het werk om de moeilijkheid weer op te pakken voor de komende landelijke wedstrijden.

Juniore Tessa Kamperman turnde een stabiele wedstrijd zonder al te grote fouten en  wuist evenals vorige wedstrijd genoeg te scoren voor doorstroming..Ook zij zal zich de komende tijd moeten toeleggen op het verzwaren van de moeilijkheid. Iris Coppiens  turnde vandaag een aangepast programma vanwege een knieblessure, maar had de benodigde punten al gehaald in de vorige wedstrijd. Voor Roos Temmink was het nog wel spannend, want zij had de plaatsingsgrens nog niet gepasseerd. Ondanks wat foutjes, slaagde ze er deze keer wel in en wordt ze toegevoegd aan de deelneemsters voor de landelijke wedstrijden.

Als laatste waren bij de senioren Stephanie Kakkenberg, Kyra Kouthoofd, Lotte Assink en Silke Clignet aan de beurt. Stephanie turnde een goeie wedstrijd zonder vallen en was erg tevreden met een 9de plek. Bij Kyra ging het helaas niet zo goed en liep op het eerste toestel een blessure op waar de rest van de wedstrijd onder leed. Ondanks dat wel een goede 5de brug score. Lotte begon goed op vloer en sprong maar op brug werd de losom niet geteld, dit zorgde helaas voor een erg lage score. Silke turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten en nette oefeningen. Allen hadden al genoeg punten gehaald om door te mogen naar de landelijke voorrondes.


Alle 2e Divisie turnsters  wisten zich dus toch (nog) te plaatsen voor de landelijke voorrondes die in maart zullen plaatsvinden. Echter er zal nog hard gewerkt moeten worden want hier is maar 1 kans om je te bewijzen en de concurrentie is groot.
Dit geld ook voor alle jonge turnsters  in de verplichte oefenenstof die zich plaatsten voor de ¼ finales, zij zullen naast hun basisprogramma werken aan het perfectioneren van de oefeningen.

 


Kerstballentoernooi en serious request

Terwijl in de Deventer binnenstad het Dickens festijn werd gehouden, was het in de Scheg druk vanwege het SVOD kerstballentoernooi. Turnsters van Turnpunt Drenthe, Kwiek en Lenig Zwolle, TC Noord Ter Apel, RGV Ruurlo, DOL Nieuw Amsterdam,  SV Harfsen,  en SVOD Deventer streden om de gouden, zilveren en bronzen kerstbal, maar werd er ook aandacht besteed aan “serious request”. Op initiatief van turnster Milou van Delden, werd een deel van de entree in de “glazen pot” gedaan voor het goede doel en zal zij zelf de opbrengst persoonlijk naar het glazen huis brengen.

In de allereerst wedstrijd waren het de allerjongste deelneemsters, pre-instappers Mila Lenselink, Kim Grootentraast, Ise Jutten, Jasmijn Hadzihusic, Moïse Hendriks, Mette Cents en  Tessa Wardenaar die duidelijk zichtbaar hun eerste wedstrijd turnden en daarmee het publiek vertederde. In deze wedstrijd ook de oudere deelneemsters. Juniore Milou van Delden turnde een vloeroefening met veel uitstraling, terwijl senioren Lotte Assink en Susan den Engelsen niets voor elkaar onderdeden maar wel hun hoofd moesten buigen voor Juliette Heslinga van Turnpunt Drenthe, die een balk oefening turnde met hoge moeilijkheid.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de pupillen en jeugd turnsters die een aantal nieuwe elementen in hun oefening hadden verweven. Eva Assink, Eugenie Steg en Renske Groen vochten de podiumplekken onderling uit , terwijl Sophie Krommenhoek, Eline Muller en Sara Teuwsen alleen hun concurrente uit Drenthe voor moesten laten gaan. Lina Lenselink kreeg de handen op elkaar na 3 mooie reuzendraaien op de éénligger en ook was er applaus voor  Sanne van Ekeris die na lange tijd blessureleed weer in staat was om op alle 4 de toestellen te turnen. Vreugde alom.

In de 3e wedstrijd kwamen wel 13 instappers N2 op de wedstrijdvloer. Felyne Frederiks behaalde het hoogste puntentotaal, maar werd daarbij op de hielen  gezeten  door Zoë Zeevalkink, die met slecht 0,2 punt verschil de zilver kerstbal opeiste.  Malou Arts liet zien hoe goed ze  kan balanceren op de evenwichtsbalk, waar ze een punt hoger scoorde dan de nummer 2 op dit toestel; dus het brons was voor haar. Daarachter Nora Verheij en Jade Brummelman van SV Harfsen die een spoedcursus slaufjes zwaaien had gevolgd in Deventer, om in dit nivo mee te kunnen doen. Ook Esma Özkara, Maura Schrijver, Sterre Dudok van Heel en Roos Matser lieten progressie zien, waarmee de overige turnsters het nakijken hadden.

Aan het einde van  de wedstrijd kon de zaal weer snel tot trainingshal omgebouwd worden, met hulp een aantal ouders. Velen handen maken licht werk!!!                     Nu even genieten van de vakantie en daarna weer hard aan het werk, want in januari staan de volgende wedstrijden weer voor de deur.

 

 

Eerste Districtswedstrijd Winterswijk

Op zaterdag 28 november en zondag 29 november  werden de eerste voorwedstrijden gehouden voor de turnsters in N1 en N2 en de 1e en 2e divisie.  Gezien het aantal deelneemsters werden sommige categorieën verdeeld over 2 dagen, wat een extra belasting betekende voor de trainers en voor het groepsgevoel van de turnsters ook minder leuk.  Maar na veel heen en weer geschuif  was het dan eindelijk opgelost en konden de instappers allemaal op zondag turnen en werden ook de senioren beter verdeeld.

In allervroegte reisden de pupillen 2 (Lina Lenselink N1 en Eva Assink, Renke Groen en  Eugenie Steg N2) richting Winterswijk. Eugenie die na de zomervakantie bij SVOD is komen turnen, maakte haar debuut in dit nivo.  Ondanks het vroege tijdstip werd er goed geturnd door het N2 trio. Renske wist zelfs de 5e score op brug te behalen, terwijl ze in de training juist op dit toestel nog wat problemen kent. Eva was zeer stabiel op balk wat ook een prachtige score opleverde. Helaas was de oefenstof verkeerd geïnterpreteerd wat nu aftrek opleverde, anders was de score nog hoger geweest. Ook Lina kende een goede wedstrijd. Van te voren was afgesproken dat ze nog geen brug zou turnen, omdat de oefening daarop nog niet voldoende wordt beheerst. Ook sprong werd iets aangepast, maar de oorzaak daarvan lag op organisatorisch vlak.  Toch kunnen de pupillen  tevreden zijn over deze eerste wedstrijd en gaan ze nu verder  werken aan het uitbouwen en stabiliseren van hun oefeningen.

In de 2e wedstrijd kwamen de pupillen 1 in aktie. Voor SVOD zijn dat Sophie Krommenhoek, Sara Teuwsen, Eline Muller en Karlijn Alfrink. Daar waren de groepen aardig groot en de juryleden op balk niet al te snel, dus werd er van de turnsters veel geduld gevraagd. Als dan balk het eerste toestel is, valt het te verwachten dat de concentratie ver te zoeken is. Zo ook bij Sophie , die de afsprong compleet miste en daar streng voor bestraft werd. Ook Sara had moeite om zich na lang wachten weer op te laden en vergat hierdoor enkele onderdelen.  Op vloer ging het gelukkig sneller. Eline turnde 2 flikflakken achterelkaar, weliswaar met een stopje ertussen, maar leverde een tevreden glimlach op. Karlijn besloot tijdens het inturnen toch maar geen flikflak te turnen, maar was verder wel stabiel. Bij sprong wist Sophie de 3e score in het totale deelneemstersveld te behalen en ook op brug werd er naar tevredenheid geturnd, wat ook de algehele tendens was na afloop van de wedstrijd.

Zondagochtend vroeg was het de beurt aan de instappers voor de eerst echte officiele wedstrijd. Ondanks de zenuwen werd er redelijk goed geturnd op enkele slordigheden na. Er was een duidelijke progressie te bespeuren ten opzichte van het Halloween/Herfstbladerentoernooi dus dat biedt perspectief voor  Felyne Frederiks, Zoë Zeevalkink, Nora Verheij, Roos Matser, Sterre Dudok van Heel, Maura Schrijver, Esma Özkara en Malou Arts. Op naar de volgende wedstrijd in januari. Daarna zal er bekend worden gemaakt welke turnsters door zullen stromen naar de landelijke wedstrijden

De junioren Iris Coppiens, Tessa Kamperman en Roos Temmink waren wat minder goed op dreef. Iris weigerde tot 2 keer toe voor een schroefsalto op vloer en Roos haar lenigheid was verre van wat er normaal van haar gewend zijn.  Ook op brug kwam de oefening van Roos niet uit de verf wat haar de nodige aftrek opleverde. Tessa turnde voor het eerst een wappertje op brug, maar  mist verder veel in de moeilijkheid. Maar door stabiel te turnen wist ze zich toch in de top 5 te turnen, met een 3e score op balk. Ook de junioren zullen in januari alles uit de kast moeten halen.

Voor de senioren 2e Divisie begon de wedstrijd op balk, helaas een slechte start met vallen voor iedereen. Zo ook Lotte die viel helaas haar nieuwe element; geheven pirouette. Ook vloer lukte helaas niet helemaal zoals gehoopt met haar nieuwe series. Kyra turnde op vloer en op balk wat nieuws en had ondanks haar val van balk een goede wedstrijd. Stephanie sprong twee goede tsukahara's, helaas ging haar nieuwe brugoefening nog niet zoals gehoopt. Bij Silke zat alleen de balk in de weg maar zij turnde verder stabiel. Al met al een leerzame dag waarin nieuwe elementen werden geprobeerd en weer hard getraind moet worden voor de districtsfinale om een en ander stabiel te maken.


 

 

VAKANTIE
Van 10 juli t/m 10 augustus genieten de turnsters en trainers van de turnselectie van een welverdiende vakantie.

Regels turnselectie

Publicatie: 21-08-2015


Aanwezigheid
*Als lid van de selectie ben je in principe alle, voor jouw geldende, trainingen aanwezig, zeker in de week vóór een wedstrijd! Wanneer je een training mist haal je deze, in overleg met je trainer, in op een ander moment. Regelmatige afwezigheid voor "pleziertjes" kan consequenties hebben voor het lidmaatschap van de selectie.

*Bij afwezigheid meld je dit minimaal 1 training van te voren bij de voor jouw verantwoordelijke trainer EN je schrijft je naam op in de agenda. Bij ziekte, graag uiterlijk een half uur voor de training, bij voorkeur PER SMS doorgeven aan de op dat moment aanwezige trainer.

*Wanneer er andere redenen zijn om thuis te blijven overleg hierover dan met je trainer.


Training
*Zorg dat je ruim op tijd voor de training aanwezig bent. Dus als de training start ben je omgekleed, zit je haar vast en heb je al je spullen bij je.

*Zorg dat het volgende ALTIJD in je turntas zit (ook met wedstrijden!): - Turnpakje - Elastiekjes/speldjes - Flesje/Bidon met water - Polsbandjes (handig om je naam er in te zetten) - evt. je touwtjes, lusjes of leertjes voor brug - T-shirt en sokken - Handdoek - CD met je vloermuziekje

*Tijdens de training heb je altijd een turnpakje aan, je haar zit goed vast en je sieraden zijn af. Bij de warming-up, kracht of conditie is een t-shirt of hemdje ipv. een turnpakje toegestaan, maar tijdens de toestelrondjes wordt er alleen gewerkt in turnpakje (en eventueel broekje)

*Mobieltjes laat je thuis of staan uit! Er wordt tijdens de training niet gesmst, ge-appt, getwittert enz. Wanneer het nodig is om je mobiel te gebruiken vraag je toestemming aan je trainer.

*Tijdens de training verlaat je niet zomaar de zaal. Als je naar de WC moet zeg je dit eerst tegen je trainer, als je om een andere reden de zaal wil verlaten vraag je toestemming

*Tijdens de training zet je je volledig in, wanneer dit om wat voor reden dan ook niet lukt geef je dit aan. Wanneer je iets niet snapt of durft geeft dat niet maar geef dit dan ook aan bij je trainer.

*Tijdens de training bemoeien ouders/verzorgers zich niet met de turnsters. Natuurlijk is het voor of na de training mogelijk om vragen te stellen. Stel deze gerust, aan de trainers en niet aan andere ouders!! Een individueel gesprek is natuurlijk ook altijd mogelijk.


Medische begeleiding
*Blessures en pijntjes meld je ALTIJD voor het begin van de training!

*Bij pijntjes of blessures wordt er samen met je trainer, en indien nodig met de fysio, besloten of het verstandig is om te trainen. Er kan bijvoorbeeld ook aangepast of korter getraind worden, dit gaat altijd in overleg met de voor jouw verantwoordelijke trainer.

*Jasper Pennings en Anke Kleiboer zijn als sportfysiotherapeut verbonden aan SVOD. In principe kunnen alle turnsters hier gebruik van maken.
> Jasper is aanwezig op woensdag.; Anke op vrijdag beide dagen vanaf ongeveer 17.00 uur.
> Wanneer je naar de fysio wilt geef je dit VOOR start van de training aan bij je trainer EN daarna wordt je naam op de lijst geschreven. Niet op de lijst is in principe niet naar de fysio!
> Wanneer een behandeling lang duurt of langdurig is kan er ook een afspraak gemaakt worden in de praktijk van Fysiodé.


Wedstrijden
*Als lid van de selectie is het verplicht om deel te nemen aan alle regionale en nationale wedstrijden, die leiden naar het NK. Trainers bepalen wie voor welk niveau en evt. overige wedstrijden in aanmerking komt.
> Voor deelname aan wedstrijden zijn inschrijfgelden verschuldigd, hiervoor krijgt u in principe 2x per jaar een rekening.
> Een turnster dient in het bezit te zijn van een wedstrijdpaspoort, hiervoor moet een pasfoto worden ingeleverd. Aan een wedstrijdpaspoort zijn kosten verbonden.

*Zodra er wedstrijdinformatie bekend is bij de trainers wordt deze geplaatst op de website www.svod.nl > Turnselectie dames 
Kijk regelmatig op deze site om op de hoogte te zijn van de data, tijden en evt. wijzigingen!

*Zorg ervoor dat je altijd drie kwartier voor aanvangstijd van de wedstrijdwarming-up aanwezig bent. Vervoer van en naar wedstrijden dient zelf geregeld te worden.

*De training voor de wedstrijd krijgt je van ons het clubpakje, trainingspak en een polo (voor het kledingpakket is een jaarlijkse bijdrage verschuldigd). Dit lever je de eerste training na de wedstrijd (of uiterlijk op woensdag) netjes opgevouwen in de tas weer in.

*Zorg ervoor dat je het complete set clubkleding en witte sokken aan hebt tijdens elke wedstrijd. Je haren zitten strak en alle sieraden zijn af.
> Het oranje rugzakje neem je, samen met de bidon/drinkfles en evt.leertjes/lusjes (pakjeslijm) mee de zaal in.

*Tijdens de wedstrijd (dus tot na de prijsuitreiking) blijf je altijd in de zaal! Je mag de zaal alleen verlaten wanneer je toestemming hebt van je trainer en de wedstrijdleiding.

*Ouders mogen niet in de wedstrijdzaal en bemoeien zich niet met de turnsters tijdens de wedstrijd. Na de wedstrijd mag je naar je ouders om te vertellen hoe het is gegaan. *Uitslagenlijsten zijn vlak na de wedstrijd alleen beschikbaar voor trainers. Wanneer de situatie dit toelaat zullen we ouders zo snel mogelijk na de wedstrijd informeren over de uitslag. Anders zeker de eerste training na de wedstrijd.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden