Gymnastiek
Turnen
Informatie

Turnen

Publicatie: 24-08-2015

Speeltuin-turnen (4-7 jaar)
Meisjes vanaf 4 jaar kunnen een uurtje komen "Speeltuin-turnen" in de turnhal van de Scheg.  In deze groep wordt de basis van het turnen gelegd en worden de meisjes langzaamaan voorbereid op wedstrijd- of selectieturnen. Er wordt veel gewerkt met oefensituaties en softe materialen, naast de grondvormen van bewegen is er op een speelse manier ook aandacht voor kracht, lenigheid en coördinatie.

In het schooljaar waarin de meisjes 7 worden kunnen ze een keer extra trainen bij de voorbereidende selectiegroep (pre-pre-instap). In het schooljaar waarin de meisjes 8 worden kunnen ze doorstromen naar een van de turngroepen; voorbereidende selectiegroep (pre-instap), wedstrijdgroep of recreatief turnen.


Recreatief turnen (7 jaar en ouder)
De recreatieve turnlessen zijn er voor alle meisjes die turnen leuk vinden en graag op hun kop staan. Niveau is niet belangrijk, het plezier wel. Tijdens de lessen leer je door veel herhalen steeds weer wat meer. Van bijvoorbeeld een handstand tegen de muur tot steeds langer op je handen kunnen staan zonder de muur of zelfs op de balk. Ook is er veel ruimte om zelfstandig te werken in vrije situaties.

Natuurlijk is er ook plaats voor een spelelement, dit heeft vaak wel met het turnen te maken hebben.

Voor meisjes in deze groep met meet aanleg en/of motivatie, wijst de trainer op de wedstrijd- of selectiegroep.

 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2021 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden