Afdelingen -> Recreatief Turnen
Gymnastiek
Turnen
Informatie

Gymnastiek

Publicatie: 25-08-2015

Gymnastiek is de oudste afdeling binnen SVOD. SVOD kent verschillende vormen van gymnastiek, namelijk:

Ouder & kind-gym (vanaf 1,5 jaar tot 4 jaar)
De ouder & kind-gym is bedoeld voor alle kinderen van 1,5 tot 4 jaar die samen met hun (groot)ouders lekker willen bewegen. Elke week starten we samen de les met een spelletje, dansje of gaan we samen over een hindernis heen. Daarna is het tijd om vrij te spelen, waarbij elke week de gymzaal er weer totaal anders uitziet. Kiezen jullie voor de schommel, de glijbaan of de trampoline? Na een half uur komen de grote blokken tevoorschijn en kan er ook nog gebouwd worden.
We ruimen altijd samen op en dan is er nog tijd voor een spelletje. Na het spelletje zingen we het konijnenlied en het uur is alweer voorbij.
Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer meedoen op de woensdagochtend van 08.30-09.30, 09.30-10.30 of van 10.30-11.30 in Kei 13 in zaal 1.


Kleutergymnastiek vanaf 3 jaar
Op een speelse manier maakt uw kind kennis met Gymnastiek. In deze lessen gaat de kleuter zelfstandig, zonder ouder, deelnemen aan de les. De kleuter wordt meer uitgedaagd. Dan moet u denken op de gymnastiektoestellen etc. Ook de motoriek staat centraal in de lessen. Muziek en spel zullen zeker niet ontbreken.


Meisjes en Jongens Gymnastiek
Gymnastiek is geschikt voor iedere jongen die plezier aan sporten beleeft. Op deze uren worden de basisvormen van het gymnastiek aangeleerd. De jongens zullen op de basistoestellen werken zoals: ringen, lange mat, brug, hoog en laag rekstok. Verder wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid en motoriek, coördinatie en balans. een spelletje zal zeker niet ontbreken in de gymnastiekles.

Meisjes hebben vaak plezier in de gymnastiek. In deze groepen worden veel gymnastiek oefeningen aangeleerd en geoefend. Daarnaast wordt er getraind op de vier basistoestellen voor de meisjes, namelijk brug ongelijk, lange mat, evenwichtsbalk en sprong. Verder wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid, motoriek, coördinatie en balans. Een spelletje zal ook zeker niet ontbreken in de les.

De meisjes en jongens gymnastieklessen worden aangeboden op verschillende manieren dit kan in een mix groep van meisjes en jongens, of alleen een groep van jongens. Of alleen een groep van meisjes. voor een overzicht van alle gymnastieklessen kunt u terecht in het lesrooster.


Recreatief turnen 16+
Deze groep bestaat uit (oud) turn(st)ers in de leeftijd van 16 tot en met 50 jaar. Eén keer per week trainen we op kracht en lenigheid, we springen, oefenen op toestellen en langzaam maar zeker leren we weer nieuwe onderdelen of proberen we weer bij het  oude niveau te komen.

Nieuwe enthousiastelingen zijn van harte welkom. Je kunt op alle niveaus meedoen. Kom gerust langs voor een proefles.


Kijk op het lesrooster welke groep het beste bij je past.

 

Turnen

Publicatie: 24-08-2015

Speeltuin-turnen (4-7 jaar)
Meisjes vanaf 4 jaar kunnen een uurtje komen "Speeltuin-turnen" in de turnhal van de Scheg.  In deze groep wordt de basis van het turnen gelegd en worden de meisjes langzaamaan voorbereid op wedstrijd- of selectieturnen. Er wordt veel gewerkt met oefensituaties en softe materialen, naast de grondvormen van bewegen is er op een speelse manier ook aandacht voor kracht, lenigheid en coördinatie.

In het schooljaar waarin de meisjes 7 worden kunnen ze een keer extra trainen bij de voorbereidende selectiegroep (pre-pre-instap). In het schooljaar waarin de meisjes 8 worden kunnen ze doorstromen naar een van de turngroepen; voorbereidende selectiegroep (pre-instap), wedstrijdgroep of recreatief turnen.


Recreatief turnen (7 jaar en ouder)
De recreatieve turnlessen zijn er voor alle meisjes die turnen leuk vinden en graag op hun kop staan. Niveau is niet belangrijk, het plezier wel. Tijdens de lessen leer je door veel herhalen steeds weer wat meer. Van bijvoorbeeld een handstand tegen de muur tot steeds langer op je handen kunnen staan zonder de muur of zelfs op de balk. Ook is er veel ruimte om zelfstandig te werken in vrije situaties.

Natuurlijk is er ook plaats voor een spelelement, dit heeft vaak wel met het turnen te maken hebben.

Voor meisjes in deze groep met meet aanleg en/of motivatie, wijst de trainer op de wedstrijd- of selectiegroep.

 

Informatie

Publicatie: 23-08-2015
Sportkleding 
 
Tijdens de lessen is het dragen van sportkleding voorgeschreven. Ook is er de mogelijkheid om na afloop te douchen. Het dragen van sport/ balletschoenen is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.
 
Een voorbeeld van sportkleding hieronder:
 
 
Kleuters
 
T-shirt of hemdje,  korte of lange sportbroek. Blote voeten of sportschoenen.
 
 
Jongens en Meisjes
 
T-shirt met korte of lange sportbroek. Blote voeten of lichte sport-/ balletschoenen. Lange haren tijdens de les altijd in een staart dragen of een haarband. Jongens en meisjes kunnen eventueel een turnpakje dragen. Sieraderen tijdens de les zoveel mogelijk uit of af. (kleine oorknopjes en ringetjes zijn toegestaan), in verband met de veiligheid
 
 
Aanmelden 
 
U bent altijd welkom om te komen kijken tijdens de gymnastiekles. Mee doen is natuurlijk veel leuker!! U krijgt 2 proeflessen van SVOD. Kies uit het lesrooster de les die het beste bij u past en meldt u voor aanvang even bij de leiding en geef aan dat het om een proefles gaat. Normaal gesproken zijn er geen wachtlijsten voor de gymnastieklessen. Mocht een groep erg vol zijn dan kan in overleg met de trainer nadere afspraken gemaakt worden, of u kiest een andere les uit ons rooster.
 
De trainer regelt later met u de aanmelding van uw zoon of dochter.
 
 
Verandering van les of opzeggingen:
 
Natuurlijk kan het voorkomen dat uw zoon of dochter wil wisselen van afdeling. Bijvoorbeeld van Gymnastiek naar Trampolinespringen. Geef dit bij beide leiders aan en zij zorgen dat de ledenadministratie in kennis wordt gesteld.
Wilt u het lidmaatschap opzeggen, dan kan dit via het afmeldingsformulier dat de leiding voor uw heeft, of is te downloaden van de site. Een andere mogelijkheid is per mail naar ledenadministratie@svod.nl. De opzegtermijn bedraagt één maand!. Mondelinge opzeggingen kunnen niet verwerkt worden.
 
 
Locatie Gymnastiek lessen
 
Voor de gymnastieklessen kunt u terecht op de volgende onderstaande locaties.
  • KEI13 Wezenland 582 te 7415 JM Deventer.
  • Turnhal SVOD De Scheg: Piet van Donkplein 1 Deventer.
Wilt u meer informatie over Gymnastiek bij SVOD:
Voor meer informatie over gymnastiek kunt u contact met ons opnemen via onderstaand e-mail adres
 
KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden