Actueel -> Nieuws -> Extra nieuwsbrief ivm corona 21 april 2020
Lesrooster komende periode
Vertrouwenscontactpersoon
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Maak kennis met de vertrouwenspersoon bij SVOD
Nieuwsbrief augustus 2021
Doneer jij ook voor Fonds Gehandicaptensport?
Lesrooster ijsbaan vanaf dinsdag 6 april
Sporten bij de ijsbaan
Noodkreet: bestuursleden gezocht
Lesrooster buiten sporten vanaf 15 februari 2021
Extra nieuwsbrief ivm corona 14 december
Nieuwsbrief november
Extra nieuwsbrief ivm corona 6 oktober
Nieuwsbrief oktober 2020
Extra nieuwsbrief ivm corona 15 oktober
Nieuwsbrief september 2020
Koop online loten van de Grote Clubactie
Nieuwsbrief augustus 2020
Nieuwsbrief juni 2020
Extra bericht over tijdelijk rooster
Tijdelijk rooster vanaf 18 mei
Extra nieuwsbrief ivm corona 13 mei 202
Extra nieuwsbrief ivm corona 21 april 2020
Extra Nieuwsbrief ivm Corona 18 Maart 2020
CORONAVIRUS
Nieuwsbrief januari 2020
BZ en L-TAD steken de dames van SVOD Ritmische Gymnastiek in nieuw jasje
NIEUW BIJ SVOD : Musical Dans
SVOD Dans gaat fout
Auditie SVOD Dans
Mei vakantie
SVOD Dans in de prijzen bij NK jazzdans
Algemene Ledenvergadering
Uitvoering 23 maart
Nieuwsbrief september
Artikel Jongensturnen op InDeBuurt.nl
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Nieuwsbrief juni
De audities komen er aan!!!
SVOD scoort met Salland Clubactie
SVOD Turnster Eugenie Steg Regio Kampioen Overijssel
SVOD turnsters plaatsen zich voor landelijke wedstrijden
Legpenning voor Ria van Leeuwen, Rieki den Besten en Riet Beumer
Nieuwjaarsreceptie
Nieuwe tarieven 2018
Het gezicht achter de Salland Clubactie
Grote clubactie
Wijziging contributies
NK Zilver voor Lina Lenselink in Ahoy
Lina Lenselink 9e van Nederland in categorie pupil 2 N1
Contributies 2016
SVOD pakt goud op minitramp bij Provinciale springwedstrijden
Vrijwilligers Gezocht
Zilveren medaille SVOD-er Kees Huisman bij NK Trampolinespringen
SVOD turnster Lina Lenselink Nederlands Kampioen op sprong
Dance2Demo
Goud voor Hannah Logchies en Sara van Disseldorp tijdens internationaal turntoernooi
Jervin Leisink en Kiran Bhageloe Districtskampioenen Regio Oost
SVOD turnsters goed voor 3 medailles bij de Zwitserse Alpencup
Brons voor FAME SVOD turnster Evita Bartels

Extra nieuwsbrief ivm corona 21 april 2020

Publicatie: 12-05-2020

Beste leden, ouders/verzorgers,

Inmiddels mogen we al vier weken niet meer sporten, en al weten we allemaal dat gezondheid boven alles staat, dat vinden we heel erg vervelend. Sporten en bewegen geeft ons energie, bindt en daagt ons uit. Dat moeten we nu missen. Dat raakt iedereen in ons gymsporthart, in ons clubhart. Het is nu belangrijker dan ooit de verbindende kracht van sport te gebruiken om hier samen zo goed mogelijk doorheen te komen. Zodat we straks, als we weer mogen sporten, verder kunnen waar we stonden. Dat is waarvoor we ons als bestuur, vrijwilligers en trainers op dit moment inzetten.
Ook wij hebben onze onzekerheden, zorgen en vragen. We hebben jullie nu harder nodig dan ooit, als gewaardeerd lid van onze club. Onze dank voor jullie hulp is dan ook groot.

Op verschillende manieren bereiken ons vragen over het lidmaatschap en de betaling van de contributie vanwege het uitblijven van de lessen, daarom via deze nieuwsbrief een toelichting. Van overheidswege zijn wij gesommeerd alle clubactiviteiten te stoppen, in ieder geval tot en met 28 april. Hierbij is dus sprake van overmacht door de maatregelen die de overheid moet nemen voor het (optimaal) bedwingen van het coronavirus, in het belang van ons allen. 

De juridische relatie tussen ons als sportclub en jou als lid is het lidmaatschap. De betaling van de contributie is daarbij statutair vastgelegd. Als je lid wordt van een vereniging, dan ga je akkoord met de statuten en ben je de contributie verschuldigd. Dan maakt het niet uit of de club haar doelstellingen waar heeft kunnen maken. Contributie blijft verschuldigd. Bij een lidmaatschap is geen sprake van wederkerigheid van rechten en plichten. Dus als een training of activiteit niet kan doorgaan staat dat los van de contributie. De leden blijven deze verschuldigd. In dit geval is het een maatregel die opgelegd is van hogerhand, wij hebben geen keuze, wij zijn gesommeerd geen lessen meer aan te bieden. Dat is een juridische overmacht voor ons als club.

De coronacrisis betekent voor de club zware tijden, ook financieel. Alle kosten die de club normaal gesproken maakt voor het geven van lessen gaan (bijna) allemaal gewoon door. Denk daarbij aan zaalhuur en de technische leiding die wij in dienst hebben. Als de contributie nu zou stoppen, zou dat een grote financiële strop voor ons als club betekenen met mogelijk grote gevolgen voor de toekomst. We vragen je dan ook ons te blijven steunen met jouw contributiebetaling.

Op dit moment is er nog grote onzekerheid over hoe het verder verloopt met de maatregelen omtrent het coronacrisis. Wij doen er echter alles aan om de kosten zoveel mogelijk te beperken en we kijken, mocht de situatie langer duren, wat we verder voor jullie kunnen doen. Ook maken we waar mogelijk gebruik van steunmaatregelen van de overheid, maar die zijn nu nog moeilijk te overzien. De KNGU zit daar bovenop en informeert ons als club zodra daar meer duidelijkheid over is. Want natuurlijk willen we jullie zo goed mogelijk tegemoetkomen. Daarvan houden we jullie op de hoogte.

De KNGU stelt een solidariteitsbijdrage beschikbaar op een deel van de bondscontributie. Er wordt ons door de KNGU als vereniging 25% in mindering gebracht voor het tweede kwartaal. Deze willen we graag doorberekenen naar jou als lid. Daarbij zal SVOD de overige 75% bijleggen voor jullie. Dit betekent dat SVOD als kleine tegemoetkoming de bondscontributie eenmalig niet zal incasseren voor dit kwartaal.

Mogelijk ben jij ook persoonlijk getroffen door de coronacrisis, bijvoorbeeld omdat je als ondernemer of werknemer te maken hebt met een daling van je inkomen. Mocht dat tot specifieke problemen leiden bij de betaling van jouw contributie, dan kun je dit per mail melden bij het dagelijks bestuur via secretaris@svod.nl.   

Houd vertrouwen. Wij doen er als bestuur alles aan om samen met jullie de club overeind te houden in deze moeilijke en onzekere tijd. Dank voor jouw begrip en medewerking. 
 
Blijf gezond en zorg voor elkaar!

Het bestuur

 
KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2021 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden