Actueel -> Nieuws Archief -> SVOD turnsters plaatsen zich voor landelijke wedstrijden
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

SVOD turnsters plaatsen zich voor landelijke wedstrijden

Publicatie: 25-01-2018

Goud voor Feline Gilijns in Helendoorn

Afgelopen weekend was de laatste en beslissende voorwedstrijd voor de turnsters in de 2e divisie. Na deze wedstrijd zou er bekend worden gemaakt welke turnsters zich geplaats hadden voor de landelijke wedstrijden met uiteindelijke eind doel het Nederlands Kampioenschap.

 Bij de instap turnsters boekte Fenna Huibers grote progressie en liet zelfs de 3e score op sprong noteren. In het totaalklassement op een uitstekende 15e plaats, maar helaas net niet genoeg voor plaatsing. Dat geldt ook voor Sennah Gebhardt die fouten maakten op balk en sprong. Ook voor haar zijn de districtswedstrijden het eindpunt.   Demi de Wilde turnde een uitstekende wedstrijd en steeg naar plaats 6 wat ruim voldoende is voor plaatsing. Ook Renna Alebate plaatste zich gemakkelijk.  Met een ijzersterke balkoefening kon ze zich een  val bij sprong permitteren en wist ze het brons te veroveren.  Deze keer was het Feline Gillijns die na een stabiele wedstrijd het goud kreeg omgehangen en zich dus ook plaatse voor de landelijke wedstrijden.

Bij de pupillen 2 turnden Felijne Frederiks, Malou Arts, Aureila Selk en Jade Brummelman. Alle vier turnden een stabiele wedstrijd zonder grote fouten, maar ook zonder echt uit te blinken op een toestel. Maura Schrijver mocht vanwege een breuk in haar neus niet turnen, maar was aanwezig op de vloer om haar clubgenootjes bij te staan. Bij de bekendmaking van de doorstroming ging er een zucht van verlichting op bij de pupillen. Alle 5 de turnsters wisten zich te plaatsen op basis van de best tellende wedstrijd

Bij de senioren turnde Kyra Kouthoofd een goede wedstrijd zonder grote ,maar kwam helaas te kort om door te mogen stromen naar de landelijke wedstrijden.. Stephanie Kakkenberg begon goed op vloer, maar maakte daarna fouten op de andere toestellen. Hannah Logchies moest wat aangepast turnen in verband met een rugblessure en wist dit netjes te doen. Stephanie en Hannah plaatste zich na een spannende uitslag voor de kwart finales.

Ook in Emmeloord was een turnwedstrijd.  in de Celine van Gerner zaal, vernoemd naar de Olympische turnster wiens ouderlijke huis in Emmeloord staat, werd de voorronde voor de 4e divisie georganiseerd.. Laura Evers  maakte als eerste jaar senior een prima debuut in deze divisie. Met de 4e score op vloer en de hoogste E score op sprong liet Laura zien dat ze niet voor niets de overstap naar een hogere divisie had gemaakt. Helaas een foutje op brug wat haar rechtstreekse plaatsing voor de finale kostte, maar over enkele weken krijgt ze een herkansing in de play off.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden