Actueel -> Nieuws Archief -> Verslag Uitvoeringscommissie
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

Verslag Uitvoeringscommissie

Publicatie: 02-04-2015
Dames van de catering

Zaterdag 21 maart hield SVOD haar jaarlijkse uitvoering, hoe deze uitvoering tot stand is gekomen kunt u hier lezen. De uitvoering is voor SVOD één van de hoogtepunten van het sportjaar, het is meteen ook één van de grootste evenementen van onze club. De uitvoering wordt georganiseerd door een groep van 7 vrijwilligers, de uitvoeringscommissie. De uitvoeringscommissie is al in september/oktober 2014 begonnen met de organisatie van de uitvoering, eerst hebben we gekeken hoeveel voorstellingen we nodig hadden om alle leden te laten optreden en het publiek elke voorstelling een gevarieerd programma te kunnen aanbieden. Vervolgens kon de Scheg gehuurd worden, offertes voor licht en geluid opgevraagd worden en het belangrijkste, de docenten konden aan de slag met het vorm geven van hun optredens. Ook is er dit jaar met behulp van de webmasters een verkoopsysteem voor de kaarten in elkaar gezet en getest, hierdoor kunnen wij goed zien hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn en kunnen lange rijen bij de kassa voorkomen worden.

In januari hebben we van alle inschrijvingen van de docenten drie programma’s gemaakt voor de voorstellingen van 21 maart. Sommige docenten hebben ouders gevraagd om kleding te regelen voor de groepen, andere hebben geput uit kleding die voor eerder uitvoeringen is gebruikt. Ook hier zijn vele vrijwilligers druk mee geweest. Ondertussen heeft de uitvoeringscommissie een 60 tal vrijwilligers geregeld voor de dag van uitvoering zelf, want dan is er heel veel werk te doen.

En dan is het vrijdag 20 maart, de dag voor de uitvoering, in Kei 13 het thuishonk van SVOD worden vele spullen klaargezet en in onze aanhanger geladen om mee te nemen naar de Scheg. In de Scheg zelf kunnen bestelde kaarten worden afgehaald en de toestellen die zaterdags nodig zijn worden in de turnhal vast klaargezet.

Zaterdag ochtend 21 maart, 08:00 uur : De scheg begint vol te lopen met vrijwilligers, zo is er de catering, de tribunes worden opgebouwd, trampolines worden vanuit de turnhal naar de grote hal van de scheg gebracht, balken, de spanbrug, te veel toestellen om op te noemen. Maar ook de kleedkamer indeling wordt opgehangen, de kassa’s worden ingericht, en de deelnemershoek wordt klaargemaakt. Het licht werd dit jaar gelukkig geheel voor ons verzorgd, daar hadden we geen omkijken naar, maar het geluid hebben we uit kostenoverwegingen zelf gedaan. Om 12:00 was de zaal zo goed als klaar voor de eerste voorstelling, ruim op tijd.

De toestelploeg

De uitvoeringscommissie komt op dat moment weer bij één om samen met de presentatie en de mensen die het licht bedienen het draaiboek door te nemen. Alle laatste wijzigingen worden doorgesproken en dan is het showtime!! De lichten gaan uit de afscheiding tussen de tribune en de zaal gaat omhoog, de spanning bij de organisatie en de deelnemers stijgt. De regie geeft het sein en de voorstelling kan beginnen. De toestelploeg werkt zich een slag in de rondte, dit jaar hebben we wel heel veel toestelnummers. En voor we het weten zit de eerste voorstelling er al weer op. Snel een broodje en een kop soep voor alle medewerkers, een korte evaluatie en we gaan weer voor de tweede voorstelling.

De regie

Tussen de tweede en derde voorstelling hebben we gelukkig iets meer tijd, de catering heeft een heerlijke maaltijd geregeld voor alle vrijwilligers en er is even tijd voor een praatje. Maar het is al snel weer tijd voor de avondvoorstelling, snel alles weer opruimen en klaar maken voor de laatste voorstelling. Na deze voorstelling is het tijd voor wat ontspanning voor de harde werkers, een lekker drankje in het sportcafé, maar lang duurt het niet, de meesten zijn al sinds 08:00 uur in de weer en om 23:00 is het dan ook voor de meesten wel klaar.

Zondag, 22 maart, het licht is opgeruimd, maar de zaal staat nog vol met toestellen, de tribunes en stoelen. Een select gezelschap staat om 09:00 uur weer paraat en worden de toestellen weer terug gebracht naar de turnhal en wordt de aanhangwagen weer vol geladen voor een ritje naar Kei 13. Om 12:00 uur sluiten we de deur van zaal en zit de uitvoering er voor 2015 weer op.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden