Actueel -> Nieuws Archief -> Halve finale Districtswedstrijden Regio Oost Turnen Heren
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

Halve finale Districtswedstrijden Regio Oost Turnen Heren

Publicatie: 18-02-2015

In november 2014 kregen we te horen dat we vanuit SVOD op 14 februari 2015 de halve finale turnen jongens in de Sportcomplex De Scheg mochten organiseren. Als twee moeders van turnjongens en leken met betrekking tot het organiseren van wedstrijden gingen we hard aan de slag.

Het leek ons een leuk idee om een gastoptreden te organiseren van een bekende turner. Dus een berichtje naar Jeffrey Wammes via Facebook en hij reageerde meteen. Voor een klein bedrag wilde hij een demo geven op de vloer, de prijsuitreiking verzorgen en een meet&greet met de turners. Dus daarna verder op zoek naar sponsors en na veel mailen en bellen hadden we voldoende middelen om Jeffrey die dag te laten komen. Daarnaast waren er sponsors die ook zorgden dat de dag verzorgd kon verlopen.

De dag voor de wedstrijd bouwden we de zaal op dankzij de vele vrijwilligers uit verschillende hoeken. Zo waren er mensen die zich spontaan hadden aangemeld naar aanleiding van de oproep op de SVOD site, de “toestel specialisten” van SVOD, aantal ouders, familie en vrienden. We waren er klaar voor.

Op 14 februari om 8 uur stonden we klaar. Met toch wat buikpijn begonnen we aan een drukke dag. De mensen stroomden binnen en het liep allemaal vanzelf. Zo druk als we waren met de voorbereidingen, zo rustig en gestructureerd verliep de dag zelf.

Na de 1ste wedstrijd verzorgde wethouder Kolkman van gemeente Deventer een toespraak en de prijsuitreiking. Vanuit de gemeente Deventer kreeg SVOD een subsidie om deze dag mogelijk te maken.

In de 2de wedstrijd lieten de SVOD jongens hun turnkwaliteiten zien.

De jongste telg van SVOD, Senne Grimsbergen, turnde bij de benjamins, niveau 13, een goede wedstrijd en liet ontzettend veel progressie zien ten opzichte van de voorwedstrijden. Hij belandde op een mooie 5e plaats.

Bij de benjamins, niveau 12 was het Kiran Bhageloe die zich naar het hoogste schavot turnde. Met een verdiende 1e plaats liet hij zich huldigen door Jeffrey Wammes, die de prijzen uitdeelde.

Ook Bram Koumans mocht zich laten huldigen door Jeffrey. Uitkomend bij de junioren liet hij, net als de 1e voorwedstrijd, weer van zich spreken. Hij turnde een constante wedstrijd en mocht uiteindelijk een gouden medaille in ontvangst nemen. Even als Kiran ontving ook Bram een ticket naar de districtsfinale.

Bij de 8 en 9 jarigen niveau 13, mochten Leroy Bosch van Rijn, Luuk Stentler en Floris Verbruggen hun oefeningen laten zien. Zeker de verwachtingen van Leroy waren hoog gespannen, omdat hij 4e was bij de voorwedstrijden en dus medaille kansen zag. Helaas kon hij de druk niet aan en liet steken vallen waardoor hij terugzakte in het klassement en op de 6e plaats belandde. Luuk en Floris turnden beiden naar hun kunnen een goede wedstrijd. De nieuwkomers, net een goed een jaar bezig met de turnsport, misten punten in verband met de afwerking van diverse onderdelen. Ze werden respectievelijk 7e en 8e.

Om 12 uur stond Jeffrey Wammes bij de voordeur van de Scheg, uitgerust van een gratis overnachting met ontbijt in het IJsselhotel Deventer. Na een uitgebreide warming up (de lichaamsdelen konden alle kanten op buigen) liet hij een mooie demo zien op de vloer. Bij vele jongens stond de mond wijd open en zag je een blik van: “dat wil ik ook!”.

Omdat er alleen een tumbling was en geen vrije oefeningsvloer, kwam het goed uit dat de landelijke ladyspeaker van afdeling Turnen Heren, Suze Schreuder, op haar vrije zaterdag aanwezig was. Tijdens het teruglopen van Jeffrey, gaf zij alle informatie over de staat van dienst van Jeffrey. En dat is een noemenswaardige lijst.

Na de demo was het tijd voor de prijsuitreiking en wat is er nu mooier om een medaille om je nek te krijgen van Jeffrey Wammes en helemaal als je eigen zoon op nummer 1 staat.

 

 

Na de prijsuitreiking renden alle kinderen (en volwassenen) naar Jeffrey en hij nam de tijd om foto’s te maken en handtekeningen uit te delen. Daarna was er de tijd voor de SVOD jongens. Allemaal op de foto, wat vragen stellen en kunstjes aan Jeffrey laten zien. Zelfs de Stentor stelde wat vragen aan Jeffrey en de turnjongens.

In de laatste wedstrijd mochten opnieuw een aantal SVOD jongens turnen om door te kunnen stromen naar de finale van regio Oost.

Bij de jeugd niveau 11, begon Jervin Leisink sterk bij het eerste toestel voltige. Ook deze 12 jarige SVOD-er kon moeizaam zijn zenuwen in bedwang houden. Bij het 2e toestel ringen maakte hij een grote fout en was erg van slag. Gelukkig herpakte hij zich en turnde zich sterk terug naar een 4e plaats, wat recht gaf op doorstroming naar de districtsfinale.

Bij de pupillen, jongens in de leeftijd van 10 en 11 jaar, was het Eren Toksoy, die zich naar een voortreffelijke 2e plaats turnde en een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Ook in deze klasse uitkomende Luke Duren Watak kon zijn grote verwachtingen niet waarmaken. Waar hij in de voorwedstrijd zich met goed en strak turnen naar een 4e plaats wist te turnen, zo’n pech had hij op vloer wat hem deed duikelen in het klassement en 9e werd. Bouke Koumans vocht voor wat hij waard was en bezette een 11e plaats in dezelfde klasse.

En voordat we het wisten kwam er een einde aan een ontzettend leuke dag. De wedstrijd werd afgesloten door de voorzitter van SVOD, Paul van Disseldorp. Door de wedstrijdleiding en juryleden van KNGU werd aangegeven dat de dag goed was georganiseerd. Er werd zelfs verzocht om volgend jaar opnieuw een wedstrijd te organiseren door SVOD.

Dat deze dag zo succesvol is verlopen, hebben we natuurlijk te danken aan alle sponsors, vrijwilligers, aantal ouders, familieleden en vrienden en deze willen we alsnog heel erg bedanken voor hun bijdrage. Zonder hen geen wedstrijd. Wie weet tot volgend jaar!

Henrike Nijman en Milena Bhageloe

Sponsors :

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden