Actueel -> Nieuws Archief -> Goede prestaties SVOD turnen heren
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

Goede prestaties SVOD turnen heren

Publicatie: 12-02-2015

Zaterdag 7 februari werden in Tilburg de 1e landelijke wedstrijden gehouden. Voor SVOD was het Rayen Bhageloe, die voor het eerst landelijk draait en uitkomt in de 3e divisie. Doelstelling was om  door te stromen naar de ¼ finale. Hij moest dus bij de beste 70 eindigen. Dit deed hij met verve door allround als 13e in zijn klasse te eindigen.  

Rayen begon zijn wedstrijd bijzonder goed door 19 punten op sprong te bemachtigen. Bij brug miste hij de hoogte in de zwaaien waardoor de uitgangswaarde van zijn oefening werd afgewaardeerd. Ook bij voltige komt hij iets te kort om in de hoogste regionen te eindigen, maar de progressie is sterk aanwezig en biedt hoop voor de rest van het wedstrijdseizoen. Bij de andere toestellen turnde hij goed uitgevoerde constante oefeningen. Het resultaat is dat hij zich heeft geplaatst voor de ¼ finale.    

Vorige week was het  de beurt van Jarick Nijman om SVOD te vertegenwoordigen in de 4e divisie.  Jarick maakt dit seizoen een goede progressie door.  In het trainingscentrum van de KNGU te Beekbergen turnde hij een goede wedstrijd. Helaas vergat hij door de zenuwen diverse onderdelen wat hem in de middenmoot van het klassement deed belandden.

Jarick begon zijn wedstrijd bij rek met een zwaai te weinig, wat werd bestraft met een 0,5 punt aftrek. Ook bij voltige en brug kreeg hij aftrek in de D-score. Bij sprong behaalde hij echter een verdienstelijke 3e plaats en ook bij ringen draaide hij mee in de top van dit toestel.  Om een constante wedstrijd zonder fouten te draaien op alle 6 toestellen, is bijzonder moeilijk. In maart mag hij zich revancheren door dit wél te laten zien bij de ½ finale van het district Oost.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden