Actueel -> Nieuws Archief -> Lina Lenselink naar Nederlandse kampioenschappen turnen

Lina Lenselink naar Nederlandse kampioenschappen turnen

Publicatie: 14-04-2014

Nadat FAME SVOD turnsters Kyra Kouthoofd, Kim Scholte van Mast, Kim Temmink (balk) en Iris Coppiens (brug) zich in Duiven hadden weten te plaatsen voor het NK turnen, was het nu de beurt aan instapturnster Lina Lenselink.

In alle vroegte begon Lina in het Groningse Uithuizen aan haar meerkamp onder aanmoediging van haar” fans”. Ze ging uitstekend van start op het onderdeel vloer, waardoor ze meteen een koppositie innam. Ook het onderdeel sprong was nagenoeg foutloos en werd haar positie verstevigd. Bij brug was er een discussie met de jury maar werd  Lina desalniettemin beloond met de 5e score. Als laatste de evenwichtsbalk. Hier nam Lina geen risico en voerde de oefening met zorgvuldigheid uit. Daardoor over trad ze wel de toegestane tijd, maar dat weegt niet af ten opzichte van de aftrekken die je krijgt wanneer een oefening afgeraffeld  wordt. Met de deze op safe uitgevoerde oefening, kwam haar positie in de top niet in gevaar en mocht ze op het podium komen om de zilveren medaille en startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen in ontvangst nemen. Naast de beste 7 meerkampturnsters, mogen ook de 2 best geplaatste turnsters per toestel naar het NK toestelfinales. Lina mag in Hoofddorp 2 dagen turnen, want op het toestel sprong behoorde ze bij de beste 2 en op het onderdeel vloer plaatste ze zich als reserve. Dolblij met dit resultaat kon ze de lange reis naar huis beginnen.

Bij de laatste wedstrijd van de zaterdag was het Marysa Haisma, die als 1e jaars senior  2e divisie, zich in deze ½ finale moest laten gelden. De druk die ze zichzelf oplegde, namelijk plaatsing voor het NK, en dus eindigen bij de beste 14, was erg hoog. Gelet op de sterke concurrentie diende ze een foutloze wedstrijd te turnen.

Bij het inturnen op het eerste toestel verliep alles vlekkeloos. Helaas maakte ze bij de wedstrijduitvoering een extra zwaai wat extra aftrek gaf en ze zich met 9,6 punten moest troosten. Bij de balk namen de zenuwen de overhand wat helaas een val opleverde en haar minimaal een volle punt kostte, waardoor ze terugviel in het klassement. Gelukkig hervond ze zich bij de vloeroefening en steeg weer in het klassement. Door een lagere uitgangswaarde bij sprong, moest ze dus de laatste 2 sprongen excellent presteren, wat ze ook deed. Helaas was de concurrentie iets beter en miste ze op een paar tienden van punten de plaatsing en eindigde  als 19e in het klassement.

Over een paar weken zijn er nog enkele startbewijzen te behalen voor het NK 1e divisie  en ook daar zijn nog turnsters van FAME SVOD  in de race

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden