Actueel -> Nieuws Archief -> 1e Divisie turnsters FAME-SVOD plaatsen zich voor NK
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

1e Divisie turnsters FAME-SVOD plaatsen zich voor NK

Publicatie: 07-04-2014

Op 5 april werden de eerste halve finales, voor de eerste divisie, gehouden in Rotterdam. 3 Van onze jeugdturnsters moesten al aantreden terwijl anderen nog kunnen trainen tot half mei. Maar het is erop of eronder voor deze turnsters van FAME SVOD omdat er maar 1 kans is om je te plaatsing voor het NK in Hoofddorp af te dwingen.

Sefanja Timisela en Noobi Kleine Schaars komen uit in de verplichte oefenstof. Beiden startte stabiel op sprong maar tijdens het inturnen op brug werd al duidelijk dat er op dit toestel klappen zouden vallen. Sefanja wist zich met haar wedstrijd goed te herstellen en kon een volledige oefening uitturnen. Noobi kon helaas niet vlammen en verloor kostbare punten. Op balk waren de rollen omgedraaid en turnde Sefanja niet naar haar kunnen. Noobi herstelde echter keurig en turnde een nette balkoefening welke de jury ook met de 3e score beoordeelde! Hiermee plaatste Noobi zich ook gemakkelijk voor de door haar beoogde toestelfinale. Door eveneens stabiel turnen van beide dames op vloer plaatsen beiden zich ook voor de meerkampfinale op het NK. 

In de keuze-oefenstof wist Milou de spanning al voor de wedstrijd op te bouwen door de warming-up te missen ivm files. Helaas is Milou de vorige wedstrijd geblesseerd geraakt en was ook nog niet volledig hersteld waardoor er geen verwachtingen voor een NKplaats waren. Op balk zorgde een wankel begin dan ook voor de bevestiging dat het lastig zou worden. Echter na een mooie basisoefening op vloer en sprong was Milou toch nog in de race! Op brug werden alle elementen goed en ruim uitgevoerd maar het niveau daar lag redelijk hoog en een extra tussenzwaai werd hard gestraft. Terwijl het lot niet meer in Milou's handen lag was de spanning tot de laatste oefening van de wedstrijd zeer groot. Helaas was een 18e plaats net niet genoeg voor rechtstreekse plaatsing maar Milou was tevreden met haar onverwachtse reserveplaats en gaat hard trainen, op de hoop tijdens het NK in te mogen vallen.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden