Actueel -> Nieuws Archief -> Drie turners SVOD naar districtsfinale, Jervin Leisink wint zilveren medaille
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

Drie turners SVOD naar districtsfinale, Jervin Leisink wint zilveren medaille

Publicatie: 19-02-2014

IJsselmuidenAfgelopen zaterdag 15 februari, tijdens de ½ finale van de districtskampioenschappen hebben Jervin Leisink, Jarick Nijman en Rayen Bhagelou zich geplaatst voor de districtsfinale. Tevens mocht Jervin Leisink het podium betreden en ontving een zilveren medaille.

Bij de benjamins, nivo 13, mocht Kiran Bhagelou het spits afbijten. Kiran turnde een hele goede wedstrijd met een 2e plaats op voltige. Hij kwam net iets te kort voor aanwijzing naar de finale, maar met een 5e plaats in het algemeen klassement, voor iemand die nog geen jaar turnt, een geweldige prestatie.
De instappers Eren Toksoy en Leroy Bosch van Rijn deden op hetzelfde niveau mee, maar in een leeftijdsklasse hoger. Met een mooie 3e plaats op brug, maar een mindere uitvoering op ringen en vloer wat Eren vele punten kostte, kwam hij net tekort voor doorstroming naar de finale. Zijn turnmaatje in deze klasse Leroy had een hele korte voorbereiding vanwege een blessure, waardoor hij op diverse uitvoeringen tekort kwam.

Bij de pupillen, nivo 13 waren Luke van Duren Watak en Bouke Koumans die uitkwamen voor SVOD. Luke excelleerde op sprong door 2e te worden op dit toestel. Bouke floreerde daarentegen op vloer door 3e hoogste score. Helaas hadden ze beiden hun Waterloo bij het onderdeel ringen, waardoor ze beiden wegzakte in het klassement.

Vlnr: Kiran, Eren, Leroy, Rayen, Jarick, Jervin, Bouke en Luke

Bij de laatste wedstrijd turnde Rayen Bhagelou bij de instap nivo 12 zich naar een verdienstelijke 4e plaats. Met de hoogste score op voltige en het 2e brugcijfer miste hij op 0,05 punt na het podium. Gelukkig plaatste hij zich met dit resultaat voor de finale.

Jarick Nijman turnde een redelijk constante wedstrijd, waarbij hij op de onderdelen rek en brug zijn rivalen achter zich liet. Helaas ging het bij de ringen iets minder waardoor hij op een paar tienden nipt het podium miste. Jervin Leisink had een slecht begin van de wedstrijd op vloer. Hij herpakte zich en begon aan een fantastische inhaalrace door excellent te turnen wat uiteindelijk werd beloond met een mooie 2e plaats en een zilveren medaille. Zowel Jervin als Jarick behaalde met hun prestatie bij de pupillen nivo 11 de felbegeerde ticket voor de finale.

 

De afdeling turnen heren van SVOD kan terugkijken op een fantastische turndag.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden