Actueel -> Nieuws Archief -> Mooie resultaten RG meiden in Friesland
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

Mooie resultaten RG meiden in Friesland

Publicatie: 13-02-2014

Tien SVOD-meiden in de C-categorieën 2, 3 en 4 reisden 1 februari af voor de districtswedstrijden naar het Friese Bergum, evenals een groep meiden van SV Twello. Zij kwamen allen uit voor de provincie Overijssel, maar werden beoordeeld door een ‘Noordelijke’ jury en konden hun scores mooi vergelijken met die van zes verenigingen uit Groningen, Friesland en Drenthe.

Marleen Middelburg en Belle van Wilsem waren al voor 7.00 uur vertrokken om zich om 9.00 uur te kunnen melden voor de opmars in sporthal ‘De Wetterstins’. In de ochtend stonden onder meer de duo knotsoefeningen categorie 2C op het programma. Met een score van 7,067 sleepten Marleen en Belle goud binnen voor de provincie Overijssel. De twee Twello-duo’s haalden hier met  respectievelijk een 6,9 en een 5,733 zilver en brons. Van de in totaal zestien duo’s eindigden Marleen en Belle precies in het midden.

Voor de 2C-meiden volgde ook nog solo-oefeningen met hoepel en bal . In de gecombineerde uitslag haalde Marleen hier voor Overijssel met 15,750 punten opnieuw goud terwijl Belle’s oefeningen goed waren voor brons met een score van 15,167. De hoepeloefening van Marleen ging bijzonder goed en werd gewaardeerd met 8,950 punten. In een veld van dertig meiden haalden er maar drie een hoger puntenaantal. Het 2C duo kon zodoende terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd met resultaten waarmee je thuis kunt komen.

Nadat Belle en Marleen rond 15.00 uur hun medailles hadden ontvangen, begonnen om 15.30 uur de wedstrijden in categorie 3C en 4C. Voor de jonge meiden was het een hele rit en duurde het na aankomst ook nog eens enkele uren voor ze daadwerkelijk de vloer konden betreden.

In categorie 4C trad Jennifer Hoogetoorn met twee duo-partners aan, namelijk Michelle Verweg en Lian Wittenberg. Met de eerste combinatie werd de tweede plaats voor Overijssel behaald in een mooie oefening met score 8,067. Jennifer en Lian haalde met een fraaie 7,850 de vierde plaats. Daartussen nestelden zich nog Roos van Lochem en Sacha van Tol, die een met een keurige oefening 8,050 scoorden en daarmee beslag legden op het brons. Slechts zes duo’s van de zestien uit Groningen Friesland en Drenthe scoorden hoger dan ons gouden duo. Roos en Sacha betraden ook nog de vloer voor de individuele hoepeloefening. Hier moesten zij twee meiden van SV Twello voor zich dulden. Roos werd derde met 6,267 punten. Voor Sacha was met  5,967 punten de wat ondankbare vierde plek weggelegd.

Ook de drie 3C meiden hadden een individuele hoepeloefening. Net als bij de 4C waren hier de eerste twee plaatsen voor SV Twello. Iris Groot Zwaaftink behaalde brons met een score van 7,500; slechts 0,200 onder de nummer twee. Lotte Boekel legde met 7,067 beslag op de vijfde plek en Brit van der Weij eindigde met 6,367 als zesde. Over het hele deelnemersveld van 28 meiden in 3C was Iris’ prestatie zeer respectabel. Slechts 7 meiden uit de Noordelijke provincies scoorden hoger.

Tenslotte trad Iris met Lotte en met Brit ook nog aan voor de duo-oefening zonder materiaal. De strijd met de vier meiden van SV Twello was heel spannend, want de oefeningen waren van hoog niveau. Uiteindelijk behaalden Lotte en Iris goud met een score van 8,517 en legden Iris en Brit beslag op de vierde plaats met een oefening die werd gewaardeerd met 8,167 punten. Slechts vier van de in totaal 17 duo’s uit de Noordelijke provincies  scoorden hoger dan Iris en Lotte.

Trainster Veneta Mihaylova kijkt tevreden terug op de resultaten in Friesland. “Vergeleken met de districtswedstrijd van juni vorig jaar zijn de meisjes goed vooruit gegaan, zeker met de duo’s. Met de materiaaloefeningen moeten we nog wat harder werken. Maar de meisjes hebben een goede basis om zich verder te ontwikkelen. Deze resultaten werken motiverend. Dat maakt het extra leuk om met elkaar door te gaan.”

De tweede plaats in categorie 4 C van het duo Jennifer Hoogetoorn en Michelle Verweg  noemt Veneta verrassend. “Die meisjes deden voor het eerst zo’n wedstrijd en dan is een tweede plaats heel mooi. En Marleen Middelburg springt er ook uit met drie keer goud. Zij heeft zich daarmee met alle drie haar oefeningen geplaatst voor de landelijke finale.” Ook het duo Lotte Boekel en Groot Zwaaftink heeft zich geplaatst voor de landelijke finale begin juni. Of de tweede en derde plaatsen genoeg zijn voor de finale bepaalt de KNGU.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden