Actueel -> Nieuws Archief -> SVOD krijgt Sportimpuls subsidie voor Slimkids programma
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

SVOD krijgt Sportimpuls subsidie voor Slimkids programma

Publicatie: 02-12-2013

Beweegprogramma voor kinderen met overgewicht én hun ouders, Slimkids, start in januari 2014.

Overgewicht bij kinderen neemt hand over hand toe. Inmiddels lijdt 15 procent van de Nederlandse 2- tot 25- jarigen aan overgewicht. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 4 kinderen in Deventer te zwaar is voor zijn/haar leeftijd.
Een kind dat te dik is, heeft meestal meer moeite om te bewegen en te sporten. Het doet minder snel mee aan spelletjes die veel energie kosten.
Omdat een kind dat te dik is zich soms schaamt of gepest wordt, kan het zich onzeker en eenzaam voelen.

Overgewicht op jonge leeftijd vergroot de kans dat iemand ook later last houdt van overgewicht. Ook heeft een kind met overgewicht meer kans om later een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes) of gewrichtsklachten te krijgen.
Een gezonde leefstijl is voor elk kind belangrijk. Het gaat vooral om regelmatig lichaamsbeweging en gezonde eetgewoontes. Het helpt als het hele gezin meedoet met de gezonde leefstijl.

SVOD start in januari met het programma Slimkids.
Een programma waarbij kinderen én ouders een rol spelen. Voor de kinderen zijn er beweeglessen. Om het plezier in het bewegen (terug) te vinden en de motorische vaardigheden te vergroten. Ook wordt er aandacht besteed aan gezonde voeding en gezonde keuzes maken.  Verbeteren van de zelfwaardering is ook een belangrijk onderdeel, het “beter in je vel komen te zitten”.
Voor de ouders zijn er theorielessen om de bewustwording tot stand te brengen en een verandering mogelijk te maken. En dat kan vaak al met kleine veranderingen! Ouders hebben immers een voorbeeldfunctie voor hun kinderen.
Ook samen zullen er activiteiten ondernomen worden zoals: bewegen, een bezoek aan de supermarkt en koken en daarna gezamenlijk eten.

SVOD werkt voor het programma Slimkids samen met de GGD, een diëtiste van Treat right, een coach van Jongerencoaching Deventer en de eigen bewegingscoaches. Het gehele programma zal bestaan uit 14 lessen. SVOD wil hiermee haar maatschappelijke betrokkenheid bij deze doelgroep onderstrepen en hoopt dat veel kinderen én hun ouders hiermee geholpen zullen zijn.
Door dit programma dat al landelijk bij verschillende instellingen gebruikt wordt, worden alle aspecten van het overgewicht benoemd en behandeld. Daarom is dit programma zo succesvol.
Opgeven kan vanaf nu!!

Opgeven kan via: slimkids@svod.nl
Informatie: Verenigingsmanager Gerdy Pusceddu: verenigingsmanager@svod.nl

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden