Actueel -> Nieuws Archief -> Brons voor FAME SVOD turnster Evita Bartels
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

Brons voor FAME SVOD turnster Evita Bartels

Publicatie: 28-01-2013

Afgelopen zaterdag werd in sporthal “De Putter eng” te Putten de 3e voorronde en tevens  district finale voor de turnsters in de 2e divisie georganiseerd. Aan het einde van iedere wedstrijd werden alle plaatsingscijfers bij elkaar opgeteld en de turnsters met de minste punten, plaatst zich als beste turnsters van District Oost voor de landelijke wedstrijd die uiteindelijk zullen leiden naar het Nederlands Kampioenschap.  Voor sommige turnsters werd het nog een spannende dag. Zo ook voor pupil 2 Danique Wolters. Vanwege een blessure had ze de eerste wedstrijd niet voluit kunnen turnen en ook tijdens de 2e voorwedstrijd  verliep het niet zoals gehoopt.  Dus vandaag was het erop of eronder. Helaas had Danique vandaag geen steun van clubgenootje  Roos Temmink, die ziek aan de kant bleef.  Ook Danique was verre van fit, maar dit hinderede haar niet om een enorme sprong te maken naar de 13e plaats en zich zo wist te verzekeren van een plaats in de landelijke wedstrijd. Roos had al zich al eerder bewezen, dus alom vreugde bij de pupillen.

Bij de jeugdturnsters meldden Kim Temmink en Hannha Logchies . Een wat matige sprong werd door Kim gecompenseerd door een uitstekende balk oefening waardoor plaatsing een feit was.  Ook Hannah wist zich met gemak te plaatsen voor de volgende ronde ondanks een val van de balk.

In de andere baan was het bij de junioren nog wel heel spannend . Rachel Ummels  turnde zich in de top 10 en plaatste zich moeiteloos. Linde Taselaar en Kyra Kouthoofd scoorden uitstekend op balk en  wisten zo hun plaats veilig te stellen. Sanne Hendricks kende bange momenten toen ze op balk een verbinding miste. Maar met een 5e score op sprong en de 9e plek bij vloer eindigde ze op een zeer verdienstelijke 13e plaats. Toch zullen het voor Sanne nog een paar spannende dagen worden, want bij de plaatsingslijst  werd een fout geconstateerd. Zolang dit nog niet opgehelderd is, staat Sanne voor alsnog op een reserve plaats.

In de laatste wedstrijd kwamen de senioren en de 1e jaars jeugdturnsters op de vloer.  Bij de jeugd was het Tessa Kamperman van FAME –OSV ’95 Olst, die dankzij een strekte sprong en een stabiele balkoefening, net buiten de medailles , op een 4e plaats eindigde. Tatum Fennebeumer, Iris Coppiens en Danique Boswinkel deden niet veel voor elkaar onder en eindigde op een rijtje. Ook voor hen allen zit er een landelijke voorronde in. Ook bij de senioren behaalden alle FAME SVOD turnsters een felbegeerde plaatsing. Vooraf had Sharin Sterling de beste papieren, maar door een fout aan brug, kon ze de achterstand niet meer inlopen ondanks de hoogste balk score en kwam ze 0,15 te kort voor een podium plek. Evita Bartels wist hier van te profiteren en eindigde, mede dankzij de hoogste brugscore,  op een 3e plaats en was het brons voor haar. Sanne Scholte van Mast liet een huizenhoge tsukahara sprong zien en eindigde op plaats 8.Lisanne van Haaften en Nathalie Bieshaar  turnden een degelijke wedstrijd, maar komen te kort om bovenin het klassement mee te draaien.

Aan het einde van de dag werd de balans opgemaakt en kunnen turnsters en trainers zich gaan opmaken voor de landelijke wedstrijden die begin maart in Volendam , Tilburg en Arnhem  gehouden zullen worden

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden