Actueel -> Nieuws Archief -> RG Dames Sportploeg van Deventer 2012
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

RG Dames Sportploeg van Deventer 2012

Publicatie: 24-01-2013

Op vrijdag 11 januari 2013 vond in De Schouwburg weer de huldiging Deventer Kampioenen plaats. Ook een aantal SVOD-ers heeft hier haar opwachting gemaakt. Naast de hulidigin gvoor de prestaties in het afgelopen seizoen werden ook weer de diverse Sporttitels  uitgedeeld.

Onze SVOD- RG Selectie is voor de tweede opeenvolgende keer Sportploeg van Deventer geworden!

Dames proficiat. Gezien de schitterende resultaten van jullie in de afgelopen jaren, oa drie maal op rij Nederlands Kampioen(!) is de prolongatie van jullie verkiezing als Sportploeg van Deventer een prachtige afsluiting van 2012 en zéér verdiend!

Natuurlijk niet alleen proficiat voor de dames, maar ook voor Veneta Mihalylov de trainster!

Alle SVOD-ers zijn trots op jullie en ik weet zeker dat menig jong RG-lid met ontzag naar jullie opkijkt en zeker probeert jullie op termijn te evenaren in prestatie.

De ploeg bestaat uit: Lineke Schurink, Tessa van Otterloo, Charlotte Fifis, Samantha, Meijer, Marlies Ipskamp, Marieke van Schaik.

Hier onder de voordracht die mede tot het behalen van jullie titel Sportploeg 2012 heeft geleid.

Nominatie Deventer Sportploeg van het jaar 2012

De 5 gymnastes van de afdeling Ritmische Gymnastiek  van SVOD komen uit op het hoogste niveau bij Senioren (categorie 1A) op zowel individuele- als groepswedstrijden. De groep gymastes bestaat uit Charlotte Fifis, Marlies Ipskamp, Samantha Meijer, Tessa van Otterlo en Lineke Schurink. De gymnastes trainen gemiddeld 17 uur per week waarvan 4 tot 6 uur in een groep. In 2012 is de groep voor de derde keer Nederlands Kampioen geworden op het hoogste niveau met hun groepsoefening, wat een enorme prestatie is.

Naast de deelname aan nationale wedstrijden heeft de groep in maart 2012 deelgenomen aan ‘Tournoi International de Gymnastique Rythmique du Pas de Calais’ waar de groep een derde plaats behaalde.  

De groep gymnastes legt de lat hoog. Begin 2012 heeft de groep deelgenomen aan de kwalificatie om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek. Dit is een bijzondere prestatie, omdat aan Europese Kampioenschappen alleen landen teams deelnemen en geen verenigingsgroepen zoals de groep gymnastes van SVOD. Helaas heeft de groep de kwalificatie net niet gehaald.

Een deel van de gymnastes is naast de studie en de intensieve trainingen ook als vrijwilliger actief binnen SVOD. Lineke Schurink en Marlies Ipskamp zijn in 2012 actief geweest als jurylid op regionale en nationale wedstrijden. Daarnaast heeft Marlies Ipskamp een groep jonge gymnastes getraind en met hen aan wedstrijden deelgenomen.

De groep gymnastes blijft binnen Nederland niet onopgemerkt. Door de organisatie van het Univé Gymgala is de groep gymnastes uitgenodigd om samen met een acrogym groep uit Zwolle een act te verzorgen.  Tijdens het Univé Gymgala in december 2012 zal de act in alle 4 bijna uitverkochte shows te zien zijn in het Topsportcentrum in Almere.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden