Actueel -> Nieuws Archief -> FAME SVOD turnsters in de prijzen tijdens thuiswedstrijd
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

FAME SVOD turnsters in de prijzen tijdens thuiswedstrijd

Publicatie: 22-01-2013

Afgelopen zaterdag werd in Deventer de 2e voorwedstrijd voor de turnsters in de 3e divisie geturnd, terwijl voor de zondag het District kampioenschap 1e divisie op het programma stond. Vrijdagavond was er door een aantal vrijwilligers de wedstrijdhal in gereedheid gebracht voor een vol turnweekend georganiseerd door FAME SVOD in samenwerking met regio Overijssel en district Oost.

Zaterdag kwamen in de 1e wedstrijd de jeugd turnsters 3e divisie in aktie, waaronder Lotte Assink, Zita van der Deure en Stepahnie Kakkenberg.  Op het onderdeel sprong gaf Stephanie al haar visitekaartje af door de 3e score te laten noteren. Op de 10 cm smalle evenwichtsbalk waren de FAMESVOD turnsters oppermachtig, Lotte behaalde hier de allerhoogste score op de voet  gevolgd door Zita en Stephanie. Op vloer deed Stephanie er nog een schepje bovenop en steeg boven zichzelf uit. De hoogste score op vloer was dan ook zeer terecht. In het eindklassement steeg Stephanie naar de 2e plaats en mocht stralend een zilveren medaille in ontvangst nemen. Lotte eindigde op een mooie 5e plaats met vlak daar achter Zita op de 6e plaats.

Bij de senioren traden Dominique Hoedemaker en Jolien van Rossum enigszins gehavend aan. Beide turnsters ondervonden hinder van een voetblessure en konden daardoor niet op alle toestellen een vol programma draaien. Maar door nette en degelijke oefeningen te turnen konden ze toch goed meekomen in het totale deelnemers veld. Met name op de evenwichtsbalk werd door zowel Jolien als Dominique uitstekend gepresteerd waardoor een klassering bij de beste 20 senioren van Overijssel een feit was.

In de laatste wedstrijd kwamen juniore Felique Kouthoofd en pupil Charlot van Steen voor FAME SVOD op de vloer. Felique ging niet zo goed van start op sprong, maar groeide langzaam maar zeker in de wedstrijd. Met een 2e score op jet onderdeel brug en 3e score op balk begon ze vol vertrouwen op haar laatste onderdeel. Met een persoonlijke overwinning en een uitstekend 5e plaats kan Felique zeer tevreden terug kijken naar de ze wedstrijd. Charlot van Steen had niet echt haar dag. Het inturnen op balk verliep naar volle tevredenheid, maar helaas eisten de zenuwen haar tol en moest ze het toestel voortijdig verlaten. Ook de overige oefeningen kwamen niet geheel uit de verf, waardoor Charlot genoegen moest nemen met een plaats in de achterhoede.

Zondag werd er geturnd om het districtskampioenschap in de 1e divisie. Juniore Kim  Scholte van Mast startte de ochtendwedstrijd en begon goed op balk. Door een lelijke val kon ze haar balkoefening niet zo uit turnen als ze gewild had. Gelukkig herstelde Kim goed en turnde op de volgende 3 toestellen heel erg goed wat werd beloond met een nette 12e plaats.
’s Middags een grotere groep turnsters uit Deventer in verschillende categorieën. Jeugdturnsters Iris Teunisse startte rustig op vloer en turnde ook 2 goede oefeningen op sprong en balk. Helaas moest ze de balk 1x verlaten maar Iris liet zien weer stapjes te hebben gemaakt en eindigde op een mooie 10e plaats.
In de andere baan turnden onze pupillen 2; Noobi Kleine Schaars, Sefanja Timisela en Babette Barneveld. Babette komt terug van een lange knieblessure en turnde deze wedstrijd 4 basisoefeningen om haar deelname aan de landelijke wedstrijden af te dwingen.  Sefanja startte de wedstrijd met een onverwachte val op sprong maar herpakte op de volgende 2 toestellen. Met het 2e cijfer op brug en de beste balkoefening van vandaag deed ze weer mee voor het klassement, op vloer komt Sefanja echter nog tekort en daarom moest ze in het eindklassement genoegen nemen me een 9e plaats. Noobi turnde een ontspannen wedstrijd maar maakte helaas onhandige foutjes, door strak turnen wist ze nog wel op een 6e plaats te eindigen. Door goed resultaat in de 1e voorronde mocht ze wel een zilveren medaille voor het districtskampioenschap op komen halen.
Lynn Jens deed er in de categorie senior nog een schepje bovenop. Lynn turnde een mooie wedstrijd met een 1e plaats op brug en een 2e plaats op vloer. Slechts 1 fout op sprong hield haar af van het goud( slechts 0,05 verschil ) en Lynn mocht op het het 2e schavot plaatsnemen tussen haar naamgenotes. Ook voor het districtskampioenschap deed Lynn goede zaken waardoor ze huiswaarts mocht met 2 zilveren plakken.

Alle 1e divisie turnsters van FAME-SVOD hebben zich geplaatst voor de landelijke wedstrijden en kunnen nu hard werken voor nieuwe elementen. Volgend weekend is het weer de beurt aan de turnsters in de 2e divisie en zal ook daar de balans worden opgemaakt  voor de landelijke wedstrijden

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden