Actueel -> Nieuws Archief -> Goud, zilver en brons voor FAME SVOD Turnsters tijdens <br />voorwedstrijd 2e divisie
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

Goud, zilver en brons voor FAME SVOD Turnsters tijdens <br />voorwedstrijd 2e divisie

Publicatie: 03-12-2012

Afgelopen weekend was het de eerste voorwedstrijd in het nieuwe seizoen voor de 2e divisie. In de spiksplinternieuwe turnhal in Winterswijk. Er verschenen ruim 200 turnsters uit Gelderland en Overijssel op de vloer. Ook de turnsters van FAME SVOD waren van de partij.

In de eerste wedstrijd kwamen de jeugdturnsters in actie, die de overstap maakten van verplichte oefenstof naar keuze oefenstof. Voor FAME  lieten Iris Coppiens, Tatum Fennebeumer, Danique Boswinkel en Tessa Kamperman goede en verzorgde oefening zien wat resulteerde in tevredenheid over de klassering.

In de 2e wedstrijd gingen de 2e jaars jeugd turnsters Hannah Logchies en Kim Temmink de strijd aan, terwijl  in de andere baan junioren Rachel Ummels, Kyra Kouthoofd en Linde Taselaar streden om zich staande te houden.
Voor de junioren geldt dat ze nog iets moeten doen aan de moeilijkheid van de oefeningen, om in de top mee te kunnen draaien. Dit was deze wedstrijd niet nodig bij de jeugd, want hier wist Hannah het goud in de wacht te slepen, terwijl Kim het zilver kreeg omgehangen.

In wedstrijd 3 waren het senior turnsters Sharin Sterling, Evita Bartels, Nathalie Bieshaar, Sanne Scholte van Mast en Lisanne van Haaften die turnden voor wat ze waard waren. Ondanks problemen met de aanloopbaan bij sprong werd er zeer stabiel geturnd op de evenwichtsbalk en behaalde Sharin hier de hoogste score. Dit was de basis voor een prachtige bronzen medaille. Op vloer wist Evita de op een na hoogste score te behalen  en eindigde hiermee op een 5e plaats. Sanne, Nathalie en Lisanne deden niet zo veel voor elkaar onder en eindigde achter elkaar op de plaatsen 11 t/m 13. In de andere baan verschenen Roos Temmink en Danique Wolters enigszins gehavend aan de start. Door ziekte had Roos afgelopen week het bed moeten houden en Danique is herstellende van een hand blessure. Toch presteerde beide pupillen boven verwachting en kunnen zeer tevreden terug kijken op de eerste voorwedstrijd. In januari 2013 zal het vervolg zijn en na 3 wedstrijden wordt er bekend welke turnsters zullen doorstromen naar de landelijke wedstrijden.

 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden