Actueel -> Nieuws Archief -> 1e Divisie turnsters FAME-SVOD mengen zich in medaillestrijd<br />op het NK
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

1e Divisie turnsters FAME-SVOD mengen zich in medaillestrijd<br />op het NK

Publicatie: 04-06-2012

Op de 1e dag van het NK voor de 1e divisie was de concurrentie sterk maar de turnsters van FAME-SVOD hebben prima gepresteerd.

Pupil 1 Babette Barneveld turnde ivm blessure aangepast maar heeft een goede indruk achtergelaten. Noobi Kleine Schaars turnde de eerste 3 toestellen top, helaas moest ze op haar laaste toestel 2x de brug verlaten. Totaal toch een keurige 20e plaats en een herkansing op brug tijdens de toestelfinales.
Pupil 1 Iris Teunisse liet dit jaar zien echt in de eerste divisie thuis te horen en turnde zich bij de beste 10 van Nederland. Na alle moeilijke elementen gehaald te hebben moest Iris de balk helaas toch nog verlaten met het laatste sprongetje, ook Iris mag deze balkoefening nogmaals uitvoeren tijdens de toestelfinales.
Seniore Lynn Jens draaide ook een prima wedstrijd, gaf haar visitekaartje af voor de vloerfinale maar wist het op brug nog ERG spannend te maken. Ze werkte keihard om haar oefening uit te turnen en had er alles aan gedaan om de spanning in de einduitslag te houden. Jury wist haar harde werken te belonen en met 12e plaats totaal verdiend lynn ook nog een ticket voor de NK-cup in AHOY.

Op zondagmiddag stonden de toestelfinales gepland, alleen de beste per toestel mogen in elke categorie mogen hun oefening nogmaals laten zien. Noobi beet het spits op brug, ze steeg boven zichzelf uit en de jury was gecharmeerd van haar strakke lijnen. Met een score van 13.5 verbaasde ze iedereen en eindigde ze, net naast het podium, op een knappe 4e plaats.

Iris Teunisse plaatste zich al tijdens de halve finales voor de balkfinale, al een toetje om hier te mogen staan. Iris moest als eerste een cijfer neerzetten en was erg zenuwachtig, dit was ook terug te zien in haar oefening. De jury was erg streng en de 2 volgende turnsters gingen meteen over haar score heen. Maar Iris bleef echter de enige turnster in deze finale die de balk niet had verlaten en het was spannend tot de laatste oefening. Iris haar vechtlust werd beloond en ze mocht het podium op om een bronzen plak in ontvangst te nemen.

Als laatste kon Lynn Jens het feestje op deze finale nog compleet maken, alles was mogelijk maar prachtige scores werden neergezet. Lynn moest wachten tot de allerlaatste turnster van dit evenement maar pakte haar moment. Waar ze gister de vloer uitvloog met haar laatste serie hield ze vandaag in en bij het wachten op score was de spanning te snijden. Nummer 1 turnde een ‘monsterscore’ maar met 12.2 zou het zilver mee naar Deventer gaan. Lynn scoorde 12.8 en dus ruim genoeg om op de 2e plek van het ereschavot plaats te nemen.

De FAME-SVOD turnsters uit de 1e Divisie kunnen terugkijken op een mooi NK en werden beloond  voor hard werken. Nu lekker werken aan nieuwe oefeningen, voorbereiding op het int. Toernooi FAME-SVOD OPEN in Deventer en voor Lynn over 2 weken nog een toetje op de NK-cup in AHOY.

 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden