Actueel -> Nieuws Archief -> Medailleregen voor turners SVOD bij toestelfinales
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

Medailleregen voor turners SVOD bij toestelfinales

Publicatie: 03-06-2012

Michel Cronie brons op bondskampioenschappen

Nederlands beste turners kwamen in Nijverdal bijeen om te strijden om het nationaal kampioenschap. Met 9 turners was SVOD goed vertegenwoordigt in verschillende categorieën. Op zaterdag barste de strijd los om de meerkampfinale. Michel Cronie turnde zich naar een keurige derde plaats. Zondag was het de beurt aan de toestelfinalisten. Martan Poortman, Wessel Loman, Michel Cronie Dennis de Heusden en Tim Mullink waren allen goed voor het eremetaal.

Syl Loman die bezig is aan een indrukwekkend seizoen begon zijn meerkamp in de talentdivisie gedreven en zette de tegenstand op brug (18,50) en rek (18,25) op een achterstand.  Op vloer maakte de talenvolle gymnast een fout wat later een dure bleek te zijn. 16.25 was dan ook een teleurstellend resultaat.  Via  voltige en ringen streed  Syl alsnog om de tweede en derde positie. Ondanks een keurige oefening aan ringen was het scoreverloop teleurstellend, 16,50. Met een 0,03 punt tekort moest Syl genoegen nemen met een vierde positie en een totaalscore van 107,00.

In pupil 7 vertegenwoordigt Martan Poortman de heren selectie van SVOD. Martan die afgelopen seizoen sterk is teruggekomen van een jaar afwezigheid, zag de bondkampioenschappen als meetmoment met zijn directe concurrentie. Op rekstok liet Martan zien dat het harde werken loont, het scorebord liet een 19,25 noteren. Het eindresultaat van 102.30 mag er dan ook zijn.

Joris Otten en Wessel Loman gingen in pupil 8 de strijd aan. Met respectievelijk een eindscore van 103.30 en 103.45 kwamen de heren net te kort. Joris die op sprong een keurige streksalto demonstreerde, zag zijn oefening met 18,70 beloond worden. Wessel liet zien waarom rek zijn favoriete toestel is. 18.55 is een keurige score.

De concurrentie in de categorie pupil 9 maakte er een waar spektakel van.  De strijd om het eremetaal bleef tot aan het laatste toestel spannend. Jordy van de Laan en Tycho Zaal (fusion/svod) bleven goed meedoen en  streden lange tijd mee. Jordy die een keurige wedstrijd turnde, zag zijn score van brug met een 17,65 op het scorebord verschijnen. Op het krachtonderdeel ringen liet de Deventer sporter teveel punten liggen.16,50 was niet voldoende en bleef de teller op 103,07 steken. Voor Tycho was het een thuiswedstrijd. Met een eindscore van 106,90 deed Tycho lange tijd mee om een podiumplaats. Twee kleine fouten op vloer deed hem zakken in het eindklassement.

Grote verrassing dit weekend was Michel Cronie. Michel die vanwege examens  zich niet optimaal kon voorbereiden, begon onbevangen aan zijn finale. Michel turnde een zeer constante wedstrijd, daar waar de tegenstand grossierde in het maken van kleine fouten. Michel streed  lange tijd met teamgenoot Dennis de Heusden (hazenkamp/SVOD)  om het eremetaal. Door slordig te turnen op voltige(8.30)  haakte Dennis af . Michel turnde een eindtotaal van 70,40 bij elkaar. Hiermee legde hij beslag op het brons.

Op zondag kwamen de toestelfinalisten in actie. Tim Mullink was op ringen goed voor brons (11,15), Wessel Loman  mocht het zilver en brons omhangen, op respectievelijk vloer (18,00) en rek (18,70). Martan Poortman moest met een verschil van 0,05 zijn meerdere erkennen en greep hiermee het zilver op rek (19,40). Dennis de Heusden wist zich te revancheren zich van de meerkamp door goud te halen op ringen (11,65) en rek (11,40). Michel Cronie was op vloer goed voor het goud (12,40). Een uitstekend weekend voor de formatie van SVOD Deventer .

 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden