Actueel -> Nieuws Archief -> SVOD goed voor totaal 9 NK turners

SVOD goed voor totaal 9 NK turners

Publicatie: 21-05-2012

Afgelopen weekend waren de ½ finales voor de turners die uitkomen in de 2e en 3e divisie. Via de 1/8 finales door naar de ¼ finale moesten de turners van SVOD zich nu bewijzen op de ½ finales in de race naar het NK toe.

In de eerste wedstrijd moesten Wessel Loman en Joris Otten beide uitkomend in pupil 8 zich plaatsen voor de Nk. Dit hebben ze gedaan door te eindigen bij de top 14. Wessel draaide op voltige na een keurige wedstrijd, met name rek en vloer waren goed uitgevoerd, zo goed dat hij zich bij beide toestellen bij de beste 6 turners van de toestel hoorde, dit betekend automatisch ook een ticket voor de toestel finales. Uiteindelijk is Wessel 11e geworden over alle toestellen. Joris Otten draaide op safe op alle 6 de toestellen  en heeft zich net kunnen plaatsen door 13e te worden. Beide mannen gaan de uitdaging aan om op de NK moeilijkere  oefeningen te draaien zodat ze bij de beste 5 turners van Nederland gaan horen.

In dezelfde wedstrijd draaide Jordy vd laan uitkomend in pupil 9 een nette wedstrijd, door een moeilijkere oefening te draaien op voltige is Jordy uiteindelijk 10e geworden en ook hij heeft zich kunnen plaatsen voor de felbegeerde NK finale.

Tycho Vliek  uitkomend in pupil 9 had helaas hij niet zijn dag en draaide onder zijn kunnen, wel heeft hij zich kunnen plaatsen door 12e te worden.

Tim Mullink uitkomend in jeugd 8 keuze oefenstof draaide zijn beste wedstrijd van het seizoen, helaas door een eis niet te turnen op voltige voldeed hij niet aan de norm om bij de beste 14 te horen. Wel heeft hij de hoogste score op ringen en dus een ticket voor de toestel finale, naast ringen mag hij ook mee doen op brug.

Michel Cronie en Dennis de Heusden waren de hekkensluiters, beide turners uitkomend in senior 4 2e divisie zijn door naar de NK. Michel is 7e geworden en heeft zich geplaatst op 3 toestel en Dennis is met een val op sprong toch knap 11e geworden met daarbij 2 toestel finales.
Vorige week plaatsen Syl Loman en Martan Poortman zich ook voor de NK finale.
SVOD doet dit jaar met 9 turners mee aan de NK dagen 2 en 3 juni in Nijverdal. De trainers kijken terug op succesvolle ½ finales.
 
Joris, Wessel, Jordy, Tycho, Michel, Dennis, Martan & Syl 
 
KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden