Actueel -> Nieuws Archief -> Fame SVOD turnsters voortvarend van start
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief oktober 2021
Nieuwsbrief september 2021
Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD
Welkom op onze vernieuwde website

Fame SVOD turnsters voortvarend van start

Publicatie: 10-12-2011
Het weekend voorafgaande aan Sinterklaas hebben de senior- turnsters van Fame SVOD hun eigen feestje gehouden tijdens de Districts voorwedstrijd in Doetinchem. Alle turnsters kunnen tevreden terug kijken op de eerste stap richting landelijke wedstrijden met misschien wel het Nederlandse Kampioenschap als eindbestemming.
 
Sharin Sterling turnde een uitstekende wedstrijd en wist met een punt voorsprong het goed in de wacht te slepen. Maar de grootste verrassing van deze dag was Lizzy Kleine Schaars. Lizzy, die een aantal seizoenen geplaagd werd door blessures, kende een super rentree en wist met een derde score op brug, een bronzen medaille in de wacht te slepen. De vierde plaats was voor Evita Bartels en direct daar achter Saskia Groen, die de hoogste score op de evenwichtsbalk noteerde en Lisanne van Haaften.
Ook de jeugdturnsters gingen voortvarend van start tijdens de eerste voorwedstrijden. De grote overstap van verplichte oefenstof niveau 7 naar keuze stof niveau 5, bleek voor Hannah Logchies en Iris Grieving minder lastig dan gedacht was. Ze draaien goed mee als eerste jaars jeugd. Hannah behaalde op balk zelfs de tweede score en eindigde zeer verdienstelijk op de vijfde plaats. Iris was goed voor plaats zeven, gevolgd door tweede jaars jeugd Muriel Meijer, Sanne Hendrickx en Kyra Kouthoofd. Bij de junioren liet Sanne Scholte van Mast een uitstekende tsukahara zien, wat resulteerde in een zesde plaats in het eindklassement. Ondanks de strenge jurering op brug, kwamen ook Nathalie Bieshaar, Famke Oppewal en Rachel Ummels goed voor de dag en eindigde keurig in het midden. Pupillen 2 Iris Coppiens heeft na de zomervakantie de overstap gemaakt naar de tweede divisie. Ze startte wat onwennig, maar hervond zich gedurende de wedstrijd.
 
Tijdens de wedstrijd werd ze vergezeld door Tatum Fennebeumer. Tatum is herstellende van een knieblessure en kon nog niet voluit gaan. Toch liet ze zien dat ze op de goede weg terug is. Ook in de ochtend wedstrijd verschenen Fame SVOD turnsters aan de start. Bij de pupillen 1 was het Sefanja Timisela die zich in de kijker turnde op het onderdeel vloer. Ze behaalde hier ruim de hoogste score.
KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden