Train(st)er gezocht!

Publicatie: 05-06-2023

Special gym kids is een unieke groep binnen de afdeling gymnastiek van SVOD Deventer.

Een grote diversiteit in hulpvraag kenmerkt deze groep. Soms wordt de ontwikkeling verstoord waardoor meesporten in een reguliere groep niet haalbaar is. Denk hierbij aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand (verstandelijk-, lichamelijk- of visueel beperkt, een syndroom, ASS, ADHD, motorische faalangst, spraak-taalproblematiek etc).

Om te kunnen groeien en tot ontwikkeling te komen heeft deze doelgroep structuur, verwerkingstijd, herhaling in aanbod, voorspelbaarheid, visualisatie en voldoende stimulans nodig.

Ze sporten in een kleine groep, waar veel handen zijn om extra ondersteuning te bieden, zodat maatwerk en continue differentiatie geboden kan worden.

Voor deze unieke lessen zijn wij op zoek naar een nieuwe train(st)er.
Herken jij jezelf in onderstaand profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet!

Jouw profiel:

 • Je beschikt over een passende opleiding (ALO, CALO, KNGU-licentie niveau 2/3) of bent bereid een opleiding te volgen.
 • Je bent zelfstandig, verantwoordelijk en betrokken.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep en gymnastiek.
 • Je hebt voldoende kennis van: verstandelijke en lichamelijke beperkingen, motorische achterstanden, sensorische integratie en prikkelverwerking.
 • Je draagt zorg voor een veilig klimaat.
 • Je hebt aandacht voor kind en ouder.

Wat hebben wij te bieden:

 • Een contract met een vast aantal uren (in overleg) per week.
 • Passend salaris afhankelijk van diploma’s en ervaring.
 • Leergierige en enthousiaste groepen ouders en kinderen.
 • Een ambitieuze vereniging waar plezier in het bewegen voorop staat.
 • Momenteel 2 x 45 min. Lessen op zaterdag van 9.30 -11.00 uur voor 4 t/m 18 jaar in de gymzaal van Kei 13. (In overleg evt. andere mogelijkheden.)

Ben jij onze nieuwe train(st)er? Dan nodigen wij jou hierbij uit om te reageren. Je kunt je belangstelling kenbaar maken via gymnastiek@svod.nl, t.a.v. Nanda Arts.
Heb je nog vragen na het lezen van deze vacature? Mail gerust: gymnastiek@svod.nl.

Nieuwsbrief april 2023

Publicatie: 20-04-2023

Lees hier de nieuwsbrief van april 2023.

Even voorstellen: algemeen bestuurslid Hellen Hendriks-Melkert

Publicatie: 19-04-2023

Mijn naam is Hellen Hendriks-Melkert. Ben 40 jaar, ben getrouwd, woon in Diepenveen en heb 3 kinderen, waarvan 2 meiden dansen bij SVOD.

 

Ik werkte in het zwembad als teamleider/coördinator. Ik ben hier voorlopig mee gestopt omdat ik ook gewoon  moeder wil zijn, maar het blijft leuk om ook dingen daarbuiten te kunnen doen en te helpen bij een organisatie zoals nu bij SVOD…

 

Werken met kinderen en vooral zorgen dat een team een team word vind ik geweldig en zet ik mij ook volledig voor in. Zorgen dat we weer leuke activiteiten gaan organiseren met elkaar en voor elkaar zoals kamp, disco, optredens, uitvoeringen en nog meer leuke activiteiten.

Maar zeker er ook voor zorgen dat we als vereniging goed en gezond blijven bewegen.

 

Op dit moment zit ik in de danscommissie en heb ik ook  al snel meerdere taken op mij genomen om te helpen en te ondersteunen binnen de organisatie van SVOD en ik hoop de komende jaren daar nog veel tijd en energie in te kunnen steken.

 

Ik hoop met nieuwe energie veel nieuwe ouders die willen helpen en ondersteunen van alle afdelingen dat we met elkaar er wat moois van kunnen maken. Vanaf heden zal ik deelnemen als algemeen bestuurslid binnen SVOD en proberen zo veel als wat kan op te pakken en in mee te denken.

 

In memoriam

Publicatie: 23-03-2023

Maandag 13 maart bereikte ons het zeer verdrietige nieuws dat Nicolle van Huizen, trainster van het (recreatief) turnen, op jonge leeftijd plotseling is overleden. Nicolle was vanaf haar 11e al als assistent betrokken bij de turnlessen van SVOD in de Scheg en is daarin uitgegroeid tot een geliefde turnjuf. Ze was een fijne collega die iedereen vaak uit de brand hielp als er vervanging nodig was. We bedanken haar dan ook voor al haar inzet bij de club en gaan haar missen.

In de turnhal heeft de afgelopen week een herdenkplekje gestaan met een condoleanceboek waarin kinderen en ouders iets konden schrijven of een tekening konden plakken ter nagedachtenis aan Nicolle. Heb je dit gemist? Dan kun je op de persoonlijke gedenkpagina voor Nicolle een bericht achtergelaten:

www.dehanzeuitvaartzorg.nl

Login: Nicolle van Huizen
Plaatsnaam: Deventer

Onze gedachten gaan uit naar de familie van Nicolle. We wensen hen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Mochten er kinderen zijn die over deze situatie willen praten, weet dan dat Lydia Westerhof vertrouwenspersoon is bij SVOD. Zij kan hiervoor altijd benaderd worden. Lydia is te bereiken per mail op vertrouwenspersoon@svod.nl of telefonisch op 06-31943336.

Vacatures

Publicatie: 26-02-2023

Help je ons ook een handje mee?


 Wil jij ons meehelpen? Vind je het leuk om als vrijwilliger in te zetten?                                                                                                                                                                                                                                   Dit kan op verschillende vlakken binnen onze club. Onze Dans en Turn club kan pas succesvol zijn als voldoende mensen zich als vrijwilliger inzetten.

Wil je mee werken aan dat succes?

Op dit moment zoeken wij:

Binnenkort meer informatie.

Kun je daar niet op wachten? Meld je aan via info@svod.nl

Nieuwsbrief februari

Publicatie: 24-02-2023

Lees hier de nieuwsbrief van februari 2023.

Jan Hoeve stop na 55 (!) jaar lesgeven

Publicatie: 24-02-2023

We nodigen je van harte uit voor een receptie op zondag 16 april 2023, van 14.00 tot 16.00 uur, aan Kei 13, Wezenland 582 Deventer.

De aanleiding hiervoor is dat Jan Hoeve na 55 jaar als Gymnastiek docent actief te zijn geweest, voor eerst Voorwaarts en aansluitend SVOD, heeft besloten te stoppen.

Jan Hoeve is op vele fronten actief geweest binnen de gymnastieksport, onder meer bij de KNGU, maar zeker ook bij Voorwaarts/SVOD. Zo was hij een van de aanjagers om RG in Deventer op de kaart te zetten. En wat dacht je van het Alfred Vogel Toernooi?

Bij al die activiteiten stond altijd één ding centraal voor Jan, zijn uurtje gymlesgeven mocht er niet onder lijden. Zo was hij zelfs in de coronatijd zeer actief. Hij maakte thuis filmpjes die hij weer aan zijn lesgroep appte, zodat men thuis kon sporten.

Nu na 55 jaar heeft Jan dan toch besloten te stoppen met lesgeven. Het bestuur van SVOD wil de vele (tientallen) leden van SVOD die in die 55 jaar de lessen van Jan bezochten op 16 april de kans geven om Jan te bedanken voor zijn jarenlange inzet.

 

 

Nieuwsbrief december

Publicatie: 22-12-2022

Lees hier de nieuwsbrief van december 2022.

Nieuwsbrief oktober

Publicatie: 28-10-2022

Lees hier de nieuwsbrief van oktober 2022.

Nieuwsbrief juli 2022

Publicatie: 15-07-2022

Lees hier de nieuwsbrief van juli 2022.

Nieuwsbrief mei 2022

Publicatie: 19-05-2022

Lees hier de nieuwsbrief van mei 2022.

Nieuwsbrief april 2022

Publicatie: 21-04-2022

Lees hier de nieuwsbrief van april 2022.

Nieuwsbrief maart 2022

Publicatie: 21-03-2022

Lees hier de nieuwsbrief van maart 2022.

Nieuwsbrief december 2021

Publicatie: 17-12-2021

Lees hier de nieuwsbrief van december 2021.

Nieuwsbrief oktober 2021

Publicatie: 16-11-2021

Lees hier de nieuwsbrief van oktober 2021.

Vertrouwenscontactpersoon

Publicatie: 16-11-2021

Sporten is leuk! Sport brengt mensen samen, zorgt dat je gezond en fit blijft en ontspant. Plezier is een belangrijk onderdeel van sportbeoefening. Hierdoor blijf je gemotiveerd waardoor je je kunt ontwikkelen op sportief vlak, maar ook op sociaal en emotioneel vlak.

Grensoverschrijdend en ongewenst gedrag komt helaas overal voor; op straat, op school, thuis en ook bij sportverenigingen. Daarom hebben we bij het SVOD een vertrouwenscontactpersoon.

Wat is ongewenst en grensoverschrijdend gedrag?

Nieuwsbrief september 2021

Publicatie: 16-09-2021

Klik hier voor de nieuwsbrief van september 2021.

Maak kennis met de vertrouwenspersoon bij SVOD

Publicatie: 12-09-2021

Bericht van Lydia Westerhof

Ik ben Lydia Westerhof, 44 jaar oud, getrouwd en heb 3 kinderen. Mijn zoontje zit al vanaf zijn 3e jaar met veel plezier bij de Special Gym van SVOD, hij is inmiddels 9 jaar en vindt het nog steeds ontzettend leuk. Mijn beide dochters, 11 en 13 jaar oud, zijn begonnen bij de kleutergym en zijn vervolgens overgestapt op Ritmische Gymnastiek. Zelf heb ik van alles en nog wat gedaan wat sport betreft: zwemmen, hardlopen, fitness, moderne dans, Afrikaanse dans, kickboksen, aerobics, jazz dance, voetbal, basketbal en hockey. Tegenwoordig wandel ik een paar keer per week en geniet daar enorm van.

De gedachte aan deze persoonlijke ervaring was voor mij één van de redenen om te besluiten de rol van vertrouwenspersoon bij SVOD op me te nemen. 

Jan Hoeve 50 jaar docent SVOD

Publicatie: 21-09-2018

Afgelopen woensdag 19 september hebben we gevierd dat Jan Hoeve 50 jaar les geeft bij SVOD. Jan is in september 1968 begonnen bij Voorwaarts, één van de drie verenigingen die in 1997 zijn gefuseerd tot SVOD. Jan heeft in zijn carriëre als docent allerlei soorten groepen les gegeven, van kleutergymnastiek, jongens- en meisjesturnen tot aan jazzdans toe. Naast het les geven is Jan ook voorzitter van Voorwaarts geweest, en heeft vanuit die functie de fusie begeleid.

Op dit moment geeft Jan nog les aan een enthousiaste groep senioren, die ondanks hun soms hoge leeftijd nog wekelijks van hun les van Jan genieten. We hebben samen met Jan en zijn groep een drankje gedaan in de kantine van SVOD in Kei13.

Vanuit het bestuur hebben we Jan bedankt met een avondje schouwburg en een bloemetje voor hem en zijn vrouw Ans. Vanuit de groep heeft hij ook diverse cadeaus gekregen. Daarnaast was er nog een mooie speech door oud bestuurslid Riet Beumer. Wij willen Jan hartelijk danken voor 50 jaar inzet, en hopen dat hij nog een tijdje door mag gaan.

Het bestuur.

Het activiteitenteam van SVOD

Publicatie: 18-09-2015

SVOD heeft een activiteitenteam wat zich divers laat zien. Het activiteitenteam richt zich vooral op de jeugdactiviteiten binnen SVOD. Samen met diverse vrijwilligers begeleiden zij de georganiseerde activiteiten om alles in goede banen te leiden.

Wat doet het activiteitenteam zoal? Een kleine greep uit ons archief: allerlei disco's voor alle jeugdleden t/m 12 jaar in verschillende thema's zoals: casinodisco, halloweendisco, etc. En verder hebben we natuurlijk het jaarlijks terugkerende lentepaasfeest en niet te vergeten het Sinterklaasfeest! Denk ook aan het kamp wat SVOD elk jaar organiseert aan het begin van het nieuwe seizoen in september. 
 
Houd de nieuwsbrief en de site van SVOD in de gaten wanneer er weer een leuke activiteit is.We hopen je snel te kunnen verwelkomen tijdens een van onze activiteiten.

Welkom op onze vernieuwde website

Publicatie: 28-08-2015

Zoals u misschien is opgevallen hebben wij de website van onze vereniging een facelift gegeven. We proberen hiermee een wat moderne uitstraling te geven aan de website en tevens willen we zorgen dat informatie makkelijker te vinden is. De focus van de nieuwe site ligt meer op de afdelingen dan nu het geval is. Wij willen met de nieuwe site zowel aspirant leden als bestaande leden goed bedienen.

Het kan zijn dat er nog delen van deze website minder goed werken, wij doen er alles aan om dat dan zo spoedig mogelijk te verhelpen.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden